Pulpería Porta Catering ofrece un servizo de restauración no que se pode degustar o sabor dos pratos máis tradicionais e famosos da cociña galega. Ademais, movémonos coa nosa carpa de pulpeira polas diferentes feiras e peregrinacións galegas para facer posible que máis comensais deleiten o seu padal cos nosos pratos.
Como non é de estrañar, o prato por excelencia do noso servizo de restauración e o prato estrela da nosa carpa é o famoso prato de polbo á feira.
¿Como se prepara o polbo á feira?
Polbo galego de primeira calidade
Antes de comezar o proceso de cocción é imprescindible seleccionar un polbo de calidade. O sabor do polbo das augas galegas é incomparable a calquera outro, preste atención á cor do animal para asegurarse da súa orixe.
Os polbos que se crían nas nosas augas distínguense por presentar cores fortes e vivas, mentres que os que teñen un aspecto máis pálido non se crían en Galicia.
En Pulpería Porta Catering só empregamos produtos galegos de primeira calidade. Isto fai que o sabor dos nosos pratos sexa inconfundible. Proba o sabor das augas galegas na nosa tenda de ultramarinos ou co noso servizo de catering.
Cociñar o polbo
É moi importante meter o polbo na auga unha vez que ferva e, unha vez cocido, deixalo repousar o tempo necesario, que depende da cantidade que se estea a cocer.
Ademais de acadar a perfecta cocción, prestando especial atención ao tempo de cocción e descanso, a preparación dun prato de polbo á feira caracterízase por que, para evitar que perda a pel, hai que metelo e sacalo da olla 3 veces, antes de que ferva a auga e déixase na olla máis tempo.
A guarnición
Un prato de polbo á feira non é o mesmo sen a súa porción de patacas cocidas na mesma auga... ¡Que sabor tan característico!
Cociñándoas na mesma auga na que se coce o polbo, conséguese que teñan unha cor rosa e que o seu sabor sexa incomparable a calquera outro.
A presentación do prato
Este famoso prato da gastronomía galega non só destaca polo seu sabor, senón tamén pola súa peculiar presentación que chama a atención de quen o ve. Cortado en rodaxas con aceite de oliva, pementón doce ou picante e sal, sempre nun prato de madeira.
¿Queres probar o noso famoso prato polbo á feira?
Non quedes co desexo. A nosa gran experiencia na cociña e o feito de ser coñecedores das técnicas máis tradicionais para a elaboración deste prato, xunto co uso de produtos galegos de primeira calidade, fan que as nosas tapas de polbo teñan un sabor peculiar que cautive o padal de todos aqueles que o proban
¡Estamos nas feiras e romarías máis famosas de Galicia! Saborea o sabor da Pulpería Porta Catering.