Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o ano, pero una dos nosos acenos de identidade atopa no verán os meses perfectos para lucir como nunca: falámosche do polbo e as receitas máis frescas que se poden preparar con este alimento.
Polbo á feira, un imprescindible do verán
Se hai unha receita fresca para o verán, deliciosa e coa que se nos recoñece aos galegos en calquera parte do mundo, esa é sen dúbida o Polbo á feira. En Pulpería Porta Cátering é das opcións estrela que elaboramos no noso servizo de cátering para os meses de verán e nunca falla. Iso si, aínda que non sexa unha receita especialmente complexa de elaborar, non esquezamos que a presentación é clave: débese acompañar dunhas patacas de calidade fervidas, un bo aceite de oliva e o mellor pemento posible (pode ser doce ou picante). E para facelo de verdade inigualable o secreto tamén queda á vista: o prato de madeira. Se combinas todos estes ingredientes na mesa dunha comida ou cea de verán, triunfas seguro.
Tantas receitas con polbo para verán como queiras
O polbo é un ingrediente que se presta a decenas de elaboracións. É algo que lle podemos confirmar de primeira man desde a nosa polbeira da Estrada. Se o que queres é algunha proposta rápida de receitas frescas, poden ser:
- Salpicón de polbo: férvese en auga con sal medio hora, déixase repousar 20 minutos tras iso e engádese ao prato co aderezo que prefiramos. É clave cortar o polbo en anacos pequenos
- Ensaladas con polbo: non se nos ocorre unha ensalada na que non se puidese engadir polbo. Unha combinación bastante habitual e fresca para xuño, xullo e agosto é a ensalada de pulso con aguacate, aínda que tamén combina á mil marabillas con arroz, entre outras moitas cousas.
Goza na Estrada das mellores receitas estivais de polbo
Como polbeira galega especializada en festas e eventos, poderiamos estar moito intre falando sobre as receitas de polbo máis frescas para o verán, pero tamén aproveitamos e dámosche a mellor recomendación: ven a probalas! O polbo da nosa ría é unha das especializades principais coas que traballamos e encántanos que os clientes que confían en nós poidan gozar da mellor calidade, grandes cantidades e a combinación perfecta entre a nosa experiencia entre fogóns e a versatilidade que só o pulso é capaz de ofrecernos. Contacta connosco e ampliámosche todos os detalles!