En Pulpería Porta levamos anos ofrecendo un eficiente servizo de cátering en todo tipo de eventos que van desde vodas a eventos de empresa, pasando por feiras gastronómicas ou festas patronais. A nosa máxima é ofrecer aos nosos clientes o mellor produto e para iso traballamos sempre con materia prima de calidade e da nosa terra, produtos de terra e de mar que van desde as nosas cociñas aos pratos dos presentes no evento que esteamos a cubrir en cada momento
Como ocorre en calquera empresa relacionada coa gastronomía, nós temos nosas propias receitas e especialidades e nesta entrada imos repasar as comidas máis especiais da carta de Pulpería Porta Cátering.
Polbo da ría
En Pulpería Porta non podemos non mencionar o polbo como o prato estrela na nosa carta de cátering. En ocasións o servizo de polbeira a domicilio é o único contratado polos nosos clientes para cerimonias e eventos. E é que un bo polbo á galega cocido no seu punto, salpimentado e cortado como é debido, é unha das cousas máis deliciosas que poden existir. De novo referímonos á calidade do produto e á esencia de ser un produto da terra. Os nosos polbos están pescados nas rías galegas e traídos directamente de lonxa ou praza.
Cachelos
O perfecto acompañante para o noso polbo. Deliciosas patacas cocidas que combinan perfectas cunha boa ración de polbo á galega e que se poden bañar tamén no aceite, sal e pementón do prato principal.
Costela de tenreira “ao espeto”
A carne de costela de tenreira galega ao espeto é outra das delicias das nosas elaboracións. Temos o punto da carne especialmente controlado para que probes esta elaboración tan especial da carne asada á brasa espetada nunhas estacas de metal.
Churrasco
Nas súas dúas variantes, de porco ou de tenreira. O churrasco, especialmente o de porco, é un dos pratos máis demandados en Galicia polo seu sabor e sinxeleza na elaboración. Comer costelas á brasa é un das cousas que máis lle gusta aos nosos clientes e acompañamos esta carne tamén con chourizos e chourizos criollos para facer do asado á brasa algo aínda máis contundente.
Carne “ao caldeiro”
Outro dos pratos típicos de Galicia. A carne “ao caldeiro” non pode faltar en moitas festas gastronómicas e romarías. É fundamental para que o prato brille contar cunha materia prima de calidade no que a carne de tenreira e as patacas que o acompañen déanlle sabor ao prato. A maiores, un pouco de pementón e xa temos o prato listo para ser degustado.
Callos
Os callos son unha das tapas por excelencia de calquera establecemento de hostalería en Galicia. É un prato contundente típico dos meses de inverno pero que entra ben en calquera época do ano. Garavanzos, carne, chourizo e os callos propiamente devanditos combinan para dar un sabor especial a unha elaboración que debe tamén parte do seu mérito ao tempo que se lle dedique na cocción. Para comer unha tapa de callos xenuína, débese tomar en prato de barro.
Carne richada
A carne richada é un tipo de prato especial que require de maña entre fogóns. É un guiso de carne de tenreira que se coce con patacas e outros ingredientes extras para darlle sabor.
Sobremesas
As sobremesas en Galicia son fundamentais e en Pulpería Porta coidamos ata o último detalle para que ninguén quede sen o seu doce despois das comidas. Ofrecemos unha gran selección de sobremesas típicas entre os que non faltan os clásicos como o queixo con marmelo de toda a vida.
Agora que xa sabe todo o que podemos cociñar por vostede, póñase en contacto con Pulpería Porta e conte cos nosos expertos en cociña para dar de comer aos seus invitados ou para estar presentes nun posto nas festas patronais o romaría da súa parroquia.