Para os galegos, a cociña non é só cociña. Estamos a falar de algo que nós vemos como unha herdanza, un aceno da nosa identidade e, sobre todo, é unha forma de compartir cos demais. Desde Pulpería Porta Cátering, pulpeiría especializada en eventos en A Estrada, pensamos que se hai un prato que encarna esa esencia como poucos, é a richada. Trátase dun guiso humilde en orixe pero cheo de historia e sabor, que segue conquistando mesas xeración tras xeración. E do que che falamos a continuación neste artigo!
Un guiso con raíces profundas
A richada, un dos pratos que podemos elaborar se nos encargas un cátering en Galicia, ten a súa orixe nos tempos dos arrieiros, aqueles homes que percorrían a nosa terra transportando mercadorías polos vellos camiños. Para resistir o frío e repoñer forzas, cociñaban carne de tenreira co que tivesen a man: patacas, cebola, pementos e pemento, todo iso a lume lento e con mimo. Así naceu este prato que hoxe segue sendo un dos grandes clásicos da cociña galega.
Importante sinalar que a clave dunha boa richada está na paciencia. E é que a carne se cociña lentamente ata que queda tan tenra que se desfai, impregnándose do sabor das verduras e creando unha salsa espesa e moi deliciosa.
Por que é un prato que non pode faltar en Galicia?
- Porque sabe a tradición: A richada é un deses pratos que pasan de avoas a netos, que se repiten nas festas do pobo e que acompañan nos momentos máis especiais. Ten ese sabor a “toda a vida” que nunca falla.
- Porque é auténtico: Aquí non hai trucos. Só ingredientes frescos, de calidade e de proximidade. En Pulpería Porta Cátering, por suposto, usamos tenreira galega e patacas da terra, porque sabemos que o produto o é todo.
- Porque é versátil: Dá igual se é unha voda, unha festa popular ou unha comida familiar. A richada adáptase a calquera evento no que necesites un cátering e sempre consegue o mesmo efecto: que todos queiran repetir.
- Porque representa a Galicia: Este guiso reúne todos os valores da nosa cociña como a sinxeleza, o sabor, tradición e o produto local.
A richada no teu evento é un acerto seguro
En Pulpería Porta Cátering, como expertos en cátering a domicilio para festas e eventos en Galicia, sabemos que nestas citas cada prato conta. Por iso, a richada é un dos nosos imprescindibles cando se trata de levar Galicia á mesa. Cociñámola con tempo, con agarimo e seguindo a receita tradicional para que chegue aos teus convidados tal e como debe: quente, zumarenta e chea de sabor.
Queres un menú galego con alma? Entón inclúe a richada e sorprende aos teus invitados cunha proposta auténtica e deliciosa. Porque cando algo está ben feito, nótase. E en Galicia, a richada non pode faltar!