Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Que é unha richada e por que é un prato imprescindible en Galicia?

Publicado: 09 de abril de 2025, 09:42
  1. Carnes
Que é unha richada e por que é un prato imprescindible en Galicia?

Para os galegos, a cociña non é só cociña. Estamos a falar de algo que nós vemos como unha herdanza, un aceno da nosa identidade e, sobre todo, é unha forma de compartir cos demais. Desde Pulpería Porta Cátering,  pulpeiría especializada en eventos en A Estrada, pensamos que se hai un prato que encarna esa esencia como poucos, é a richada. Trátase dun guiso humilde en orixe pero cheo de historia e sabor, que segue conquistando mesas xeración tras xeración. E do que che falamos a continuación neste artigo! 


Un guiso con raíces profundas


A richada, un dos pratos que podemos elaborar se nos encargas un cátering en Galicia, ten a súa orixe nos tempos dos arrieiros, aqueles homes que percorrían a nosa terra transportando mercadorías polos vellos camiños. Para resistir o frío e repoñer forzas, cociñaban carne de tenreira co que tivesen a man: patacas, cebola, pementos e pemento, todo iso a lume lento e con mimo. Así naceu este prato que hoxe segue sendo un dos grandes clásicos da cociña galega.


Importante sinalar que a clave dunha boa richada está na paciencia. E é que a carne se cociña lentamente ata que queda tan tenra que se desfai, impregnándose do sabor das verduras e creando unha salsa espesa e moi deliciosa.


Por que é un prato que non pode faltar en Galicia?

  • Porque sabe a tradición: A richada é un deses pratos que pasan de avoas a netos, que se repiten nas festas do pobo e que acompañan nos momentos máis especiais. Ten ese sabor a “toda a vida” que nunca falla.

 

  • Porque é auténtico: Aquí non hai trucos. Só ingredientes frescos, de calidade e de proximidade. En Pulpería Porta Cátering, por suposto, usamos tenreira galega e patacas da terra, porque sabemos que o produto o é todo.

 

  • Porque é versátil: Dá igual se é unha voda, unha festa popular ou unha comida familiar. A richada adáptase a calquera evento no que necesites un cátering e sempre consegue o mesmo efecto: que todos queiran repetir.

 

  • Porque representa a Galicia: Este guiso reúne todos os valores da nosa cociña como a sinxeleza, o sabor, tradición e o produto local.


A richada no teu evento é un acerto seguro


En Pulpería Porta Cátering, como expertos en cátering a domicilio para festas e eventos en Galicia, sabemos que nestas citas cada prato conta. Por iso, a richada é un dos nosos imprescindibles cando se trata de levar Galicia á mesa. Cociñámola con tempo, con agarimo e seguindo a receita tradicional para que chegue aos teus convidados tal e como debe: quente, zumarenta e chea de sabor.


Queres un menú galego con alma? Entón inclúe a richada e sorprende aos teus invitados cunha proposta auténtica e deliciosa. Porque cando algo está ben feito, nótase. E en Galicia, a richada non pode faltar!

Noticias relacionadas

Empeza o ano con unha boa richada en Pulpería Porta 23 Xan

Empeza o ano con unha boa richada en Pulpería Porta

23/01/2025 Carnes
Se buscas unha forma única de comezar o ano, nada mellor que gozar dun prato tradicional galego como a richada. Asegurámosvos que nunca defrauda! De feito, se confías nos expertos para a súa elaboración, dende Pulpería Porta, a túa polbería referencia na Estrada, confirmamos que vivirás unha
¿Qué é 5 Dec

¿Qué é "Ó espeto"?

05/12/2024 Carnes
Escoitaches falar de costelas de tenreira ó espeto? Se es un amante da carne á prancha, esta preparación conquistarache. É unha técnica de cociña milenaria que consiste en ensartar un anaco de costela de tenreira nun espeto longo de madeira, chamado espeto, e asar pouco a pouco sobre brasas de
Preparando a primeira churrascada do ano 3 Xan

Preparando a primeira churrascada do ano

03/01/2024 Carnes
2024 chegou, e con el as ilusións tan típicas destas datas, nas que os cadernos de notas comezan a encherse de propósitos de ano novo. Pero o obxectivo final é sempre o mesmo; é dicir, ser feliz. E unha das mellores maneiras de desfrutar da vida é desfrutando ao aire libre dunha churrascada con
Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán 22 Xuñ

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán

22/06/2023 Carnes
A Noite de San Xoán é unha festividade moi especial en Galicia, na que celebramos a chegada do verán coas tradicionais fogueiras e rituais que enchemos de maxia e boas enerxías. Unha das formas máis populares de gozar desta noite tan especial é organizando unha churrascada con amigos e familiares.

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.