Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

¿Qué é "Ó espeto"?

Publicado: 05 de decembro de 2024, 11:59
  1. Carnes
¿Qué é "Ó espeto"?

Escoitaches falar de costelas de tenreira ó espeto? Se es un amante da carne á prancha, esta preparación conquistarache. É unha técnica de cociña milenaria que consiste en ensartar un anaco de costela de tenreira nun espeto longo de madeira, chamado espeto, e asar pouco a pouco sobre brasas de madeira.

En Pulpería Porta Catering somos especialistas na súa elaboración e neste artigo contámosche cales son os segredos deste famoso prato.

A clave é a cocción lenta

O que fai especial a costela de tenreira ao espeto é a súa cocción lenta e uniforme. Ao xirar o cuspe sobre os carbóns, a carne cócese gradualmente, permitindo que os zumes se concentren no interior, obtendo unha carne tenra e suculenta cun sabor afumado inigualable.

Os ingredientes esenciais

Para preparar unha deliciosa costela de tenreira ao espeto, os ingredientes esenciais son:

  • Costela de tenreira. É fundamental escoller un anaco de costela de boa calidade, con graxa suficiente para que a carne quede suculenta durante a cocción.
  • Espeto. Tradicionalmente utilízanse pinchos de madeira de oliveira ou carballo, xa que aportan un aroma característico á carne.
  • Leña. A leña de aciñeira ou carballo é a máis indicada para este tipo de cociñas, grazas á intensa e constante calor que proporciona.

O proceso de cocción

A preparación de costelas de carne a ó espeto require paciencia e atención. A continuación explicamos os pasos básicos:

    1. Marinado. Para potenciar o sabor da carne pódese marinar previamente cunha mestura de herbas aromáticas, allo, aceite de oliva e sal.
    2. Ensartado. A costela ensácase no espeto para que estea ben apoiado e equilibrado.
    3. Cociñado. O cuspe colócase sobre os carbóns e vírase constantemente para que a carne se coce uniformemente por todos os lados. O tempo de cocción dependerá do tamaño da peza e da cocción desexada.
    4. Reposo. Unha vez cocida, recoméndase deixar repousar a carne uns minutos antes de cortala para que os zumes se repartan uniformemente.

Queres carne ou pinchos para un evento? Contacta coa nosa empresa de catering en Galicia!

En Pulpería Porta Catering levamos moitos anos ofrecendo servizos de restauración en toda Galicia. Se tes algún evento que celebrar, non dubides en contactar connosco. Temos todo o que necesitas para que a túa celebración sexa un éxito.

Traballamos sempre con produtos da máxima calidade e proximidade. Ti e os teus seres queridos gozaredes connosco dun delicioso polbo á feira, churrasco, richada, callos e, por suposto, carne “ó espeto”.

Agardámoste!

Noticias relacionadas

Preparando a primeira churrascada do ano 3 Xan

Preparando a primeira churrascada do ano

03/01/2024 Carnes
2024 chegou, e con el as ilusións tan típicas destas datas, nas que os cadernos de notas comezan a encherse de propósitos de ano novo. Pero o obxectivo final é sempre o mesmo; é dicir, ser feliz. E unha das mellores maneiras de desfrutar da vida é desfrutando ao aire libre dunha churrascada con
Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán 22 Xuñ

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán

22/06/2023 Carnes
A Noite de San Xoán é unha festividade moi especial en Galicia, na que celebramos a chegada do verán coas tradicionais fogueiras e rituais que enchemos de maxia e boas enerxías. Unha das formas máis populares de gozar desta noite tan especial é organizando unha churrascada con amigos e familiares.
Como preparar unha parrillada de churrasco na casa? 19 Mai

Como preparar unha parrillada de churrasco na casa?

19/05/2023 Carnes
A gastronomía galega é famosa polo seu sabor intenso e auténtico, e un prato que non pode faltar nunha boa comida é o churrasco. Se tes vontade de preparar unha parrillada de churrasco na comodidade do teu fogar, este artigo en Pulpería Porta, o teu cátering a domicilio en Galicia, guiámoste a
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto? 11 Xul

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

11/07/2022 Carnes
Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.