Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Como facer boas brasas?

Publicado: 04 de marzo de 2019, 17:00
  1. Carnes
Como facer boas brasas?

Unha das especialidades do equipo de Pulpería Porta Catering é cociñar carnes á prancha, utilizando produtos e materiais de mellor calidade e mantendo a esencia da cociña tradicional.

Grazas á nosa experiencia de máis de 20 anos no sector, elaboramos cada unha das nosas preparacións respectando todos os tempos de cocción, que varían segundo o tamaño da carne, o anaco de carne, o animal do que procede a carne, etc. para obter o mellor resultado.

Independentemente das características da carne, o proceso de cocción tamén é un elemento fundamental na preparación de carnes á grella.

Como preparamos as brasas en Galicia?

A primeira decisión que debemos tomar antes de prender o lume das nosas brasas é se imos empregar leña ou carbón vexetal. A principal diferenza entre acender un lume con carbón ou madeira é o tempo que tarda en converterse en brasa, o carbón é moito máis rápido.

Unha vez decidido se imos empregar leña ou carbón vexetal, é hora de prender as brasas. Para iso, en calquera supermercado podemos atopar tabletas de iluminación, líquidos inflamables... que facilitan o traballo de acender o lume.

Aínda así, a recomendación do equipo de Pulpería Porta Catering é que prenda o lume con ramas secas ou piñas, para que o sabor das nosas carnes sexa exquisito, evitando o sabor químico que queda nos nosos alimentos.

Canto tempoo tarda en formarse as brasas?

Para calcular o tempo que tardaremos en ter as brasas listas para cociñar, debemos ter en conta que material decidimos empregar anteriormente, xa sexa carbón ou leña.

Se o material que decidimos empregar é carbón vexetal, teremos as nosas brasas listas nun tempo máximo de 45 minutos. Pola contra, se decidimos empregar leña, o tempo varía segundo o grosor, o tipo de leña...

Nunca podemos colocar a carne na brasa ata que as chamas do lume se apaguen completamente e só queden as brasas.

Dende Pulpería Porta Catering queremos darche un truco para que as túas carnes á brasa sexan inmellorables.

Para saber se as brasas están listas debemos colocar a man a unha distancia de 10 centímetros delas. Despois de situar a man a esa distancia, debemos esperar 7 segundos e no caso de que notemos que comeza a arder, as nosas brasas están listas.

Proba as carnes á prancha na Pulpería Porta Catering de Galicia

Póñase en contacto connosco e proba algunha das nosas deliciosas carnes á prancha, non te arrepentirás!

 

Noticias relacionadas

Preparando a primeira churrascada do ano 3 Xan

Preparando a primeira churrascada do ano

03/01/2024 Carnes
2024 chegou, e con el as ilusións tan típicas destas datas, nas que os cadernos de notas comezan a encherse de propósitos de ano novo. Pero o obxectivo final é sempre o mesmo; é dicir, ser feliz. E unha das mellores maneiras de desfrutar da vida é desfrutando ao aire libre dunha churrascada con
Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán 22 Xuñ

Organizando unha churrascada para a Noite de San Xoán

22/06/2023 Carnes
A Noite de San Xoán é unha festividade moi especial en Galicia, na que celebramos a chegada do verán coas tradicionais fogueiras e rituais que enchemos de maxia e boas enerxías. Unha das formas máis populares de gozar desta noite tan especial é organizando unha churrascada con amigos e familiares.
Como preparar unha parrillada de churrasco na casa? 19 Mai

Como preparar unha parrillada de churrasco na casa?

19/05/2023 Carnes
A gastronomía galega é famosa polo seu sabor intenso e auténtico, e un prato que non pode faltar nunha boa comida é o churrasco. Se tes vontade de preparar unha parrillada de churrasco na comodidade do teu fogar, este artigo en Pulpería Porta, o teu cátering a domicilio en Galicia, guiámoste a
Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto? 11 Xul

Canto tempo se tarda en facer carne ao espeto?

11/07/2022 Carnes
Paseniño, con mimo e moito arte. Non é casualidade que as receitas que mellor saben e que máis tempo se manteñen na nosa memoria -e mais no noso padal- sexan tamén as que se fan con maior agarimo. Sucede así cun dos pratos estrela de Pulpería Porta, o seu catering galego a domicilio: a nosa afamada

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.