Unha das especialidades do equipo de Pulpería Porta Catering é cociñar carnes á prancha, utilizando produtos e materiais de mellor calidade e mantendo a esencia da cociña tradicional.
Grazas á nosa experiencia de máis de 20 anos no sector, elaboramos cada unha das nosas preparacións respectando todos os tempos de cocción, que varían segundo o tamaño da carne, o anaco de carne, o animal do que procede a carne, etc. para obter o mellor resultado.
Independentemente das características da carne, o proceso de cocción tamén é un elemento fundamental na preparación de carnes á grella.
Como preparamos as brasas en Galicia?
A primeira decisión que debemos tomar antes de prender o lume das nosas brasas é se imos empregar leña ou carbón vexetal. A principal diferenza entre acender un lume con carbón ou madeira é o tempo que tarda en converterse en brasa, o carbón é moito máis rápido.
Unha vez decidido se imos empregar leña ou carbón vexetal, é hora de prender as brasas. Para iso, en calquera supermercado podemos atopar tabletas de iluminación, líquidos inflamables... que facilitan o traballo de acender o lume.
Aínda así, a recomendación do equipo de Pulpería Porta Catering é que prenda o lume con ramas secas ou piñas, para que o sabor das nosas carnes sexa exquisito, evitando o sabor químico que queda nos nosos alimentos.
Canto tempoo tarda en formarse as brasas?
Para calcular o tempo que tardaremos en ter as brasas listas para cociñar, debemos ter en conta que material decidimos empregar anteriormente, xa sexa carbón ou leña.
Se o material que decidimos empregar é carbón vexetal, teremos as nosas brasas listas nun tempo máximo de 45 minutos. Pola contra, se decidimos empregar leña, o tempo varía segundo o grosor, o tipo de leña...
Nunca podemos colocar a carne na brasa ata que as chamas do lume se apaguen completamente e só queden as brasas.
Dende Pulpería Porta Catering queremos darche un truco para que as túas carnes á brasa sexan inmellorables.
Para saber se as brasas están listas debemos colocar a man a unha distancia de 10 centímetros delas. Despois de situar a man a esa distancia, debemos esperar 7 segundos e no caso de que notemos que comeza a arder, as nosas brasas están listas.
Proba as carnes á prancha na Pulpería Porta Catering de Galicia
Póñase en contacto connosco e proba algunha das nosas deliciosas carnes á prancha, non te arrepentirás!