En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo este novo artigo que che traemos desde a nosa empresa de cátering na Estrada!
Que son os cachelos?
Os cachelos son unha variedade de pataca de pel fina e cor amarela dourada. Son moi saborosos e teñen un alto contido en amidón, o que os converte en ideais para cociñalos ao vapor, fritos ou asados.
Destacan tamén pola súa versatilidade, podéndose comer sós ou usalos como acompañamento. En Pulpería Porta Cátering utilizámolos nunha gran variedade de pratos, como o polbo á galega, o lacón con grelos, a carne ó caldeiro ou a tortilla de cachelos.
Consellos para cociñar cachelos
Se queres saber como cociñar uns cachelos perfectos, has de seguir as seguintes recomendacións:
- Elixe as patacas adecuadas. Para os cachelos, o mellor é utilizar patacas da variedade Kennebec ou Agre, que son de carne branca e firme. As patacas deben ser do mesmo tamaño para que se cociñen uniformemente.
- Límpaas ben. Elimina calquera resto de terra ou sucidade. Se queres, podes pelalas, pero tamén se poden deixar coa pel.
- Pon abundante auga nunha pota. A cantidade de auga debe ser suficiente para cubrir as patacas con polo menos dous dedos de altura.
- Engade sal á auga. O sal axuda a que as patacas se cociñen mellor e queden máis saborosas. Tamén podes engadir loureiro ou pemento.
- Leva a auga a ebulición. Cando a auga comece a ferver, engade as patacas e reduce o lume a medio.
- Deixa cocer durante 20-25 minutos. O tempo de cocción dependerá do tamaño das patacas. Para comprobar se están listas, pica unha cun garfo. Se entra e sae con facilidade, están cocidas.
- Retira as patacas da auga e escórreas.
- Serve os cachelos inmediatamente.
Con estes consellos, poderás cociñar cachelos perfectos que serán o complemento perfecto para calquera prato!
Contacta con Pulpería Porta
En Pulpería Porta Cátering ofrecemos un servizo de cátering integral para todo tipo de eventos, desde comidas familiares, ata vodas e comuñóns ou congresos e eventos corporativos. Contamos cun equipo de profesionais de gran experiencia que se encargarán de todos os detalles do evento. En definitiva, se estás a buscar unha empresa de cátering en Galicia para o teu próximo evento, somos a mellor opción. Garantímosche un servizo profesional e de calidade. Para máis información, non dubides en poñerche en contacto connosco.