Poucos días despois da celebración dunha das noites máis máxicas do ano, a Noiteboa, os profesionais de Pulpería Porta Catering queren dicirche cales son os pratos máis típicos do Nadal galego. Se aínda non tes completamente claro o menú da túa cea de Noiteboa en Pulpería Porta Catering, axudarémosche.
En Pulpería Porta Catering estamos especializados na preparación de pratos típicos de Galicia. Ofrecemos un servizo de catering que temos dispoñible en toda Galicia para que todos os que o desexen poidan degustar os nosos deliciosos pratos.
Algúns dos pratos máis solicitados polos comensais que contratan os nosos servizos de restauración en Galicia son polbo á feira, callos, cocido, richada ou carne ó caldeiro, pero nestas datas destacadas cambian as preferencias gastronómicas e adáptanse os pratos máis populares ás circunstancias, sendo os pratos máis comúns os mariscos.
Marisco
O marisco é un dos alimentos máis representativos da gastronomía galega e, ademais da súa calidade, destaca pola gran variedade de produtos do mar que podemos diferenciar. Cangrexos, camaróns, tenreira, centola, lagostino, gambas, vieiras, ameixas, mexillóns, berberechos, navallas, percebes...
A variedade de mariscos que podemos atopar en augas galegas é innumerable, así como o xeito de preparar cada un dos tipos de marisco que atopamos. Gambas cocidas ou á prancha, vieiras recheas de ovo, vieiras recheas de cebola, ameixas á mariñeira, gambas na cazola, ameixas en salsa verde e outros miles de preparacións para cada tipo de marisco.
Ademais, unha das características do Nadal galego é que nunca optamos por un só tipo de marisco, senón que nas nosas mesas sempre atoparemos unha gran variedade de mariscos e cada un deles con preparacións diferentes.
Carnes
Neno
O neno ao forno é un prato ao que acoden moitas familias para completar o menú de Noiteboa. É un tipo de carne que, polo seu sabor característico, adoita reservarse para ocasións especiais coma esta.
Capón, galo libre
O polo caseiro é un dos pratos de carne máis recorrentes en todas as casas de Galicia. A preparación estrela deste prato de Nadal é preparar o capón recheo e acompañado de castañas como adorno.
Tenreira galega
A preparación de tenreira máis típica destas datas está guisada en viño e a peza de tenreira galega máis popular é a perna.
Peixe
Pescada
A pescada é a raíña de todos os peixes que cativa desde os máis pequenos da mesa ata os máis experimentados. A preparación tradicional deste prato de Nadal é a pescada á mariña.
Bacallau
Cocido con coliflor ou á prancha cun bo chorrito de aceite de oliva por riba. De todas as variedades de peixe que podemos atopar, o bacallau gaña por goleada e considérase un elemento esencial no menú de Nadal.
¡Dende Pulpería Porta Catering desexámosvos unhas felices festas!