A carne ó caldeiro é unha das receitas máis populares de Galicia e agora que chegan os días de choiva e frío, é aínda máis desexable comer este delicioso prato.
Aínda así, en Pulpería Porta Catering sabemos que che gusta este prato xa sexa verán ou inverno, por iso é un dos nosos elementos esenciais en calquera festa, romaría ou evento. Por iso, non queremos deixar pasar a oportunidade de contarvos todos os detalles dun dos pratos galegos que traspasa fronteiras.
A carne, a estrela do prato.
Dise que a carne ó caldeiro nace da presenza dos transportistas en feiras, mercados e festas. Curiosamente é neste mesmo tipo de eventos onde máis se demanda este prato, despois do tradicional polbo á feira.
Estes transportistas que viaxaban por Castela contribuíron ao momento de comer carne fresca de primeira calidade e patacas de Galicia, que xunto co pimentón e o aceite de Estremadura fan unha mestura perfecta. E aínda que este prato contén catro elementos principais, hai un que destaca sobre os demais: a carne.
Exactamente a carne que se adoita empregar é a saia da tenreira sen costela, tamén coñecida como costela mamiña, que se caracteriza por ser un corte de costela da tenreira cun óso e un pouco de graxa na súa capa exterior. Tamén se pode facer con morcilla, é dicir, cun corvejón deshuesado, aínda que non é o máis común.
É importante que sexa carne fresca e se é tenreira galega, mellor. O segredo para facer esta receita deliciosa reside na carne.
¿Como preparas unha boa carne ó caldeiro?
Agora que sabemos a carne que se precisa para preparar o prato, podemos comezar a cociñar. Por suposto, precisas ademais do ingrediente estrela, un pequeno anaco de graxa (touciño rancio), patacas, aceite de oliva, sal e pementón.
Para comezar metemos nunha pota grande con auga, un pouco de aceite e sal e deixamos ferver. Unha vez listo, coloque a carne que teña que cubrir a auga e déixea cocer a lume baixo durante aproximadamente hora e media. Cando estea cocida, retire a carne e coloque as patacas peladas na mesma pota durante 20 minutos, ata que ferva.
O seguinte paso é o emplatado. Colócase unha porción de carne e varias patacas, aderezadas con aceite e espolvoreadas con pementón. ¡E listo para comer!
Agora que xa sabes facer unha boa carne ó caldeiro, en Pulpería Porta Catering invitámoste a probar a nosa receita. ¿A que esperas?