O cocido é un dos pratos máis tradicionais da gastronomía galega e é o prato estrela do inverno, porque cun bo prato de cocido o corpo non tarda en quentar.
Pulpería Porta Catering é unha empresa de catering en Galicia especializada en cociña tradicional galega, polo que temos unha ampla experiencia na cociña preparando pratos típicos de Galicia, sendo o cocido un dos pratos máis demandados polos nosos clientes e comensais.
Hoxe contámosche algúns dos segredos para conseguir a cocción perfecta de cada un dos ingredientes e que, combinados, o resultado é un delicioso prato de cocido.
¿Como preparas un bo prato de cocido galego?
Ten que seleccionar os ingredientes correctos
A elección dos ingredientes é esencial para conseguir un sabor potente. Neste prato típico galego hai moitos ingredientes que se usan e, para saborear o verdadeiro sabor de Galicia, é necesario escoller ingredientes da máis alta calidade. En Pulpería Porta Catering seleccionamos os ingredientes dos nosos pratos de forma minuciosa para conseguir un sabor máis real e potente.
Mostrámosche os ingredientes principais dun bo prato de cocido:
- Garavanzos
- Fabas
- Repolo
- Orellas
- Lacon
- Nariz
- Costela
- Ternera
- Polo
- Chourizo
- Jarrete
É importante respectar os tempos de cocción
Como vimos, hai moitos ingredientes que forman parte dun bo cocido galego e entre todos os tempos de cocción son diferentes. É por iso que é tan importante facer un seguimento do tempo de cocción, evitando que os diferentes alimentos se cociñen en exceso ou incluso se cociñen pouco.
¿Cales son os pasos a seguir?
Antes de comezar coa preparación do cocido en si, hai que empapar certos ingredientes por diferentes motivos. A carne meterase en auga para desalgala e evitar que o resultado teña unha cantidade de sal demasiado alta. Por outra banda, as xudías ou os garavanzos deixaranse en auga dende o día anterior para que se inchen e cociñen máis facilmente.
Unha vez que teñamos todo listo, é dicir, os legumes listos para cociñar e a carne sen exceso de sal, procedemos a poñelas na olla (preferentemente grande) e controlamos o proceso de cocción.
A carne elimínase antes que os outros ingredientes para garantir que teña a textura correcta.
¿Queres saber máis sobre como preparar un bo prato de cocido galego?
En Pulpería Porta Catering temos unha ampla experiencia na cociña e acadamos o premio II Fórum Gastronómico de Santiago en 2010 grazas a nosa dedicación e ao excelente sabor de cada un dos nosos pratos. Se queres degustar un prato de cocido galego preparado polas nosas expertas mans, ponte en contacto co equipo de Pulpería Porta Catering.
¡Descubre e goza do auténtico sabor de Galicia en cada bocado!