Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Recetas con polbo para celebrar o outono

Publicado: 05 de outubro de 2023, 13:33
  1. Pulpería
Recetas con polbo para celebrar o outono

O tempo voa e o verán xa dixo adeus. Pouco a pouco, os días cálidos despidense para dar paso a temperaturas máis frescas e á choiva, tan típica da nosa querida Galicia. O outono, esa estación intermedia que marca a transición entre o calor estival e o frío invernal, emerxe co seu encanto inigualábel. Os días acurtan e as follas dos árbores teñen tonalidades douradas e vermellas.

Dende Pulpería Porta Catering, queremos celebrar a estación máis romántica do ano cun dos nosos pratos estrela: o polbo. Siga lendo este artigo connosco e descubra receitas deliciosas coas que gozar deste manxar.

3 receitas de outono con polbo

Quen cre que o polbo só se goza nos meses de calor nas terrazas, equivócase e, dende a nosa polbeira, imos demostralo. Coxa papel e bolígrafo e tome nota!

1. Crema de cabaza con brocheta de polbo

Sofritimos cebola, allo e cabaza en aceite de oliva. Engadimos caldo de verduras e cocemos até que a cabaza estea tenra. Trituramos a mestura e engadimos leite de coco para maior cremosidade. Preparamos as brochetas de polbo e cocemos nunha grella ou sartén até que doren. Servimos a crema, colocamos a brocheta de polbo en cada prato e adornamos con perexil fresco. A combinación da suavidade da cabaza e o sabor mariño do polbo fará que esta receita sexa unha experiencia culinaria inesquecíbel.

2. Polbo guisado con verduras

Quentamos unha cazola con auga, sal e unha ramela de apio, introducimos o polbo e cocemos durante 30 minutos. Deixámolo que atempere e cortámolo en rodaxas. Posteriormente, lavamos e troceamos un pouco de xudías, guisantes e cenoria. Rehogámolas nunha pota con aceite, engadimos o polbo, salpimentamos, cubrimos con auga e deixamos cocer a lume lento. Finalmente, cocemos un ovo, picamos eneldo e ceboliño e servímolo xunto ao polbo coas verduras.

3. Pasta con polbo, mexillóns e gambas

Primeiro, cocemos a pasta ao dente. Nunha sartén, salteamos as gambas e mexillóns ata que se abran. Engadimos o polbo cocido e cortado en trozos pequenos. Engadimos allo, perexil e tomates cherry. Mezclamos coa pasta cocida e engadimos un toque de aceite de oliva. Xa estamos listos para gozar dunha marabillosa combinación de sabores mariños!

Servizo de catering e polbeira en Galicia. Visite Pulpería Porta!

Descubra o sabor auténtico de Galicia sen esforzo alguno grazas ao noso servizo de catering a domicilio para toda clase de eventos. Sorprenda aos seus invitados con pratos típicos da nosa gastronomía, sempre coas mellores materias primas.

Póñase en contacto agora mesmo co equipo de Pulpería Porta e celebre a entrada do outono da mellor maneira posible!

Noticias relacionadas

Voda tradicional galega? Chame a Pulpería Porta! 6 Nov

Voda tradicional galega? Chame a Pulpería Porta!

06/11/2024 Pulpería
O día que se contrae matrimonio é un dos días máis importantes da vida de calquera persoa. Unha data especial para celebrar o amor xunto aos seus seres queridos. E que mellor maneira de facelo que cunha auténtica festa galega, onde a tradición, a gastronomía e o bo ambiente fusiónanse á
 Curiosidades sobre o polbo galego 7 Out

Curiosidades sobre o polbo galego

07/10/2024 Pulpería
O polbo galego, máis que un prato típico, é unha verdadeira institución gastronómica na rexión. O seu sabor único, a súa textura firme e a súa versatilidade na cociña convertérono nun ícono culinario que traspasa fronteiras, como ben sabemos na nosa polbeira. Pero máis aló disto, este animal
Non hai festa galega sen un bo polbo a feira 2 Set

Non hai festa galega sen un bo polbo a feira

02/09/2024 Pulpería
O polbo a feira, ou polbo á galega, é un prato emblemático de Galicia, que está presente en calquera festa, romaría ou celebración popular por unha serie de motivos que explicamos desde Pulpería Porta Cátering, os teus especialistas en polbo na Estrada.  A súa presenza non é só un deleite
¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.