O polbo das augas galegas ten un sabor único e unha textura inconfundible que lle dá un toque distintivo a calquera preparación culinaria na que se use. A gran aceptación e a crecente demanda deste alimento fixo que hoxe en día haxa moitas recetas que o usan como ingrediente principal.
Hoxe en día é posible atopar unha gran variedade de receitas culinarias nas que se emprega polbo galego, dende as máis clásicas como o polbo á feira ata as elaboracións de vangarda propias de grandes profesionais.
Pulpería Porta Catering somos unha carpa de pulpeira que se presenta nas mellores feiras de Galicia. Ademais, tamén ofrecemos un servizo de catering en Galicia para todos aqueles que queiran gozar dos nosos exquisitos pratos nas súas celebracións e eventos.
Na nosa carpa de pulpeira, sen dúbida, o prato máis popular e apreciado é a tapa "polbo á feira". A nosa especialidade é a preparación de pratos da tradición galega cun sabor incomparable. Aínda que o "polbo á feira" nunca pasa de moda, hoxe contámosche que pratos con polbo galego son cada vez máis habituais e demandados.
Polbo á prancha
En Galicia nunca se di non a unha boa churrascada. Churrasco de porco, terna, embutidos criollos... Unha combinación de produtos frescos e exquisitos feitos á prancha para conseguir un sabor indescritible. Por que non probar a excelencia do polbo galego preparado dun xeito tan tradicional?
O polbo á prancha é unha preparación cada vez máis típica grazas ao sabor que aportan as brasas ao xa exquisito polbo. Os tentáculos son as partes que se utilizan para preparar este tipo de pratos.
Torradas de polbo con queixo de tetilla
Polbo galego con queixo de tetilla ¿Por que non? Dous ingredientes tradicionais e exquisitos xuntos no mesmo prato. O máis común é que este tipo de preparacións se consomen quentes, o que proporciona un plus de sabor e textura, xa que o queixo derreterase e cubrirá case todo o polbo.
É importante saber o punto exacto para que o queixo de tetilla se quente e derrita sen alterar o seu sabor e textura.
Pizza de polbo
Esta receita é a combinación perfecta das exquisitas receitas italianas xunto co sabor da tradición galega. Unha saborosa masa de pizza, cociñada nun forno de pedra xunto co ingrediente galego máis popular, o polbo. Ademais, esta pizza aderezada con aceite e pementón, inclúe ás veces incluso queixo de tetilla.
Que receita co polbo galego é a que máis aumenta o apetito?
Hoxe é posible atopar centos de receitas co mesmo ingrediente principal, pero todas elas con sabores moi diferentes. En Pulpería Porta estamos orgullosos das nosas orixes e, polo tanto, preparamos todos os nosos pratos do xeito máis tradicional.
Se queres probar un prato de "pulpo á feira" que cautiva o teu padal, non dubides en visitar o noso supermercado ou contratar o noso servizo de catering. Non te arrepentirás, quererás repetir!