¿Buscas un xeito de sorprender aos teus convidados nestas festas? Pois desde Pulpería Porta propoñémosche unhas receitas feitas coa mellor materia prima coa que traballamos: polbo da ría. Pódese saborear en calquera época do ano e para o Nadal encaixa á perfección. De feito, sabemos que farán as delicias de todos. O polbo é un produto típico da gastronomía galega, que se pode preparar de moitas maneiras diferentes. Para que o comprobes, aquí mostrámosche tres opcións sinxelas, saborosas e orixinais para que desfrutes do mellor polbo na túa mesa navideña.
Polbo á galega
O polbo á feira é o prato máis clásico e coñecido, pero non por iso menos delicioso. Só necesitas un bo polbo cocido, patacas, pemento, sal e aceite de oliva. Corta o polbo en anacos pequenos e as patacas en rodajas. Coloca todo nunha fonte e espallar con pemento e sal ao gusto. Rexa con un bo chorro de aceite de oliva e serve quente ou temperado. ¡Moito importante servir sobre madeira!
Ensalada de polbo e aguacate
Se queres unha opción máis lixeira e fresca, proba con unha ensalada que combina o sabor do polbo co cremoso aguacate. Necesitas polbo cocido, aguacate maduro, leituga, tomate, cebola morada, vinagre de mazá, sal e aceite de oliva.
Corta o polbo, o aguacate, o tomate e a cebola en anacos pequenos e mestura todo nun bol. Engade a leituga lavada e troceada e aliña con vinagre, sal e aceite ao gusto. Remexe ben e serve fría ou a temperatura ambiente.
Croquetas de polbo
Se queres sorprender cun aperitivo diferente e feito con polbo da ría, proba estas croquetas e disfruta de todo o sabor do mar. Necesitas polbo cocido, fariña, leite, manteiga, sal, pementa, noz moscada, ovo, pan rallado e aceite para fritir.
O paso a paso destas croquetas de polbo para o Nadal:
- Pica o polbo moi fino e reserva. Nunha tixola, derrite a manteiga e engade a fariña. Remexe ben ata formar unha pasta e vai engadindo o leite pouco a pouco sen deixar de remexer. Salpimenta e engade unha pizca de noz moscada.
- Cando a masa estea espesa e se despegue das paredes da tixola, incorpora o polbo picado e mestura ben.
- Deixa esfriar a masa nunha fonte untada con aceite. Cando estea fría, forma as croquetas coas mans ou con dúas culleres.
- Pasa as croquetas por ovo batido e pan rallado e frítelas en abundante aceite quente ata que estean douradas. Para terminar a receita, escórreas sobre papel absorbente e serve quentes ou temperadas.
Se o prefires, encargámonos dos teus pratos con polbo no Nadal
Desde Pulpería Porta animámoste a desfrutar de todo o sabor das receitas de polbo da ría por Nadal, pero se necesitas unha man profesional, lembra que estamos á túa disposición. ¡Descobre o noso catering aquí! E se tes calquera dúbida, só tes que chamarnos.