9 Abr Que é unha richada e por que é un prato imprescindible en Galicia? 09/04/2025 Carnes Para os galegos, a cociña non é só cociña. Estamos a falar de algo que nós vemos como unha herdanza, un aceno da nosa identidade e, sobre todo, é unha forma de compartir cos demais. Desde Pulpería Porta Cátering, pulpeiría especializada en eventos en A Estrada, pensamos que se hai un prato que encarna esa esencia como poucos, é a richada. Trátase dun guiso humilde en orixe pero cheo de historia e sabor, que segue conquistando mesas xeración tras xeración. E do que che falamos a continuación nes... Ler máis
8 Abr Como é a captura do polbo? 08/04/2025 Pulpería Se algunha vez desfrutaches dun bo polbo á feira, o que chegou ao teu prato non é só gastronomía, senón o resultado dunha tradición mariñeira que se mantén viva en Galicia durante xeracións. A captura do polbo nestas augas non é só pesca: é unha fusión de coñecemento, paciencia e respecto polo mar que, por suposto, como pulpeiría especializada en festas e eventos en Galicia, compartimos desde Pulpeiría Porta Catering. Un arte que se transmite de xeración en xeración A pesca do polbo en Galicia... Ler máis