Os callos son un dos pratos máis famosos da nosa gastronomía e forman parte das tripas do porco, que se cortan e limpan coidadosamente para poder cociñalos.
É un prato que non adoita chamar a todos os gustos, xa que as tripas preocupan un pouco, pero é un ingrediente que cando está ben cocido, sobre todo se está nun cocido, é delicioso e o seu sabor é totalmente aditivo.
E aínda que é unha receita bastante calórica, é xenial para combater os días fríos.
En Pulpería Porta Catering somos especialistas na preparación de callos para todo tipo de eventos e feiras en Galicia, sempre co mellor sabor e os ingredientes da máis alta calidade do mercado.
Receita de callos galegos
Comezaremos o día anterior coa preparación. Para iso metemos os callos con auga e un pouco de limón nun recipiente e deixámolos a remollo na neveira.
Por outra banda, facemos o mesmo coa pata de tenreira picada. E tamén os garavanzos que imos remollar en auga morna e salgada.
Ao día seguinte metemos a tripa, os anacos de pata de tenreira nunha pota e cubrimos con auga. Cocemos isto durante 40 minutos.
A continuación engade o touciño cortado en dados, as salchichas enteiras, o aceite, o pementón, a cebola, os allos, a folla de loureiro, a guindilla e, finalmente, os garavanzos, que se engadirán cando a auga ferva para que cociñan correctamente.
Sazonar coa preparación dos callos ao gusto e cocer todo durante dúas horas e media ou ata que vexamos a carne e as leguminosas cocidas. Rectificamos sal.
Ingredientes
- Garavanzos 500 g
- Tripa de tenreira 500 g
- Pata de tenreira 500 g
- Chourizo tenro 2
- Touciño 140 g
- Cebola 1
- Dentes de allo 5
- Aceite de oliva virxe extra 25 ml
- Pementón doce 15 g
- Pementa 1
- Mestura de especias de callos ao gusto
- Laurel