Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Goza dun bo prato de callos

Publicado: 26 de xullo de 2018, 12:00
  1. Receitas
Goza dun bo prato de callos

Os callos son un dos pratos máis famosos da nosa gastronomía e forman parte das tripas do porco, que se cortan e limpan coidadosamente para poder cociñalos.

É un prato que non adoita chamar a todos os gustos, xa que as tripas preocupan un pouco, pero é un ingrediente que cando está ben cocido, sobre todo se está nun cocido, é delicioso e o seu sabor é totalmente aditivo.

E aínda que é unha receita bastante calórica, é xenial para combater os días fríos.

En Pulpería Porta Catering somos especialistas na preparación de callos para todo tipo de eventos e feiras en Galicia, sempre co mellor sabor e os ingredientes da máis alta calidade do mercado.

Receita de callos galegos

Comezaremos o día anterior coa preparación. Para iso metemos os callos con auga e un pouco de limón nun recipiente e deixámolos a remollo na neveira.

Por outra banda, facemos o mesmo coa pata de tenreira picada. E tamén os garavanzos que imos remollar en auga morna e salgada.

Ao día seguinte metemos a tripa, os anacos de pata de tenreira nunha pota e cubrimos con auga. Cocemos isto durante 40 minutos.

A continuación engade o touciño cortado en dados, as salchichas enteiras, o aceite, o pementón, a cebola, os allos, a folla de loureiro, a guindilla e, finalmente, os garavanzos, que se engadirán cando a auga ferva para que cociñan correctamente.

Sazonar coa preparación dos callos ao gusto e cocer todo durante dúas horas e media ou ata que vexamos a carne e as leguminosas cocidas. Rectificamos sal.

Ingredientes

  • Garavanzos 500 g
  • Tripa de tenreira 500 g
  • Pata de tenreira 500 g
  • Chourizo tenro 2
  • Touciño 140 g
  • Cebola 1
  • Dentes de allo 5
  • Aceite de oliva virxe extra 25 ml
  • Pementón doce 15 g
  • Pementa 1
  • Mestura de especias de callos ao gusto
  • Laurel

Noticias relacionadas

 Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida 20 Feb

Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida

20/02/2025 Receitas
Quen non gozou dun bo prato de polbo á galega e pensou: "Oxalá puidese facelo en casa"? Pois hai algo que deberías saber e que che contamos neste artigo! Chegou o momento de que saibas que non é necesario ser un chef profesional nin dispoñer de ferramentas complicadas para preparalo. Cuns poucos
Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.