Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

Publicado: 08 de novembro de 2021, 16:41
  1. Receitas
É momento de cocido: trucos para que sempre quede perfecto

¿Ten ganas de facer un bo cocido galego, pero sempre atopa erros no resultado final? Se vostede é desas persoas que busca un resultado perfecto para o seu cocido, non dubide en seguir os consellos dun equipo de profesionais do sector, o equipo de Pulpería Porta

A nosa empresa de catering achégalle algúns trucos infalibles que lle axudarán a cociñar un prato de cocido saboroso e no seu punto. Non se perda este artigo e descubra todos os trucos para conseguir un cocido galego perfecto. 

¿Como conseguir que o cocido quede no seu punto?

Dende Pulpería Porta aconsellámoslle que antes de comezar coa preparación se asegure de ter todos os ingredientes precisos, co fin de darlle tempo á carne para desalar por completo. 

Os ingredientes que recomendamos para un bo cocido galego en Pulpería Porta son:

  • Carne de tenreira, concretamente da parte da falda
  • Touciño entrefebrado
  • Lacón
  • Costela
  • Orella de porco
  • Carne de galiña
  • Chourizos
  • Unto
  • Patacas
  • Verdura
  • Garavanzos

Para asegurarnos de que a carne de porco perde por completo o exceso de sal, é preciso poñela en auga polo menos 24 horas antes de cociñala, e cambiar a auga unha vez pasadas 12 horas. 

Así mesmo, é recomendable ter os instrumentos necesarios para cocer todos os ingredientes comodamente, do contrario corremos o risco de que xurdan contratempos que boicoteen o resultado final do cocido galego.

Por outra parte, respectar os tempos de cocción dos ingredientes do noso cocido é fundamental para conseguir unha boa textura final. 

En resumo, os trucos para acertar na preparación dun cocido galego son:

  • Contar con ingredientes adecuados.
  • Poñer a carne en auga para eliminar o exceso de sal.
  • Contar con olas adecuadas para cocer os ingredientes correctamente.
  • Respectar os tempos de cocción.

Os profesionais de Pulpería Porta contamos cunha ampla experiencia na elaboración de diferentes pratos, cheos de sabor, que poderás degustar en calquera celebración. Póñase en contacto connosco.

Catering e organización de eventos

O equipo de Pulpería Porta contamos cunha dilatada experiencia en catering e organización de eventos, por iso, poñemos á súa disposición os nosos coñecementos, para así poder axudarlle a organizar unha celebración acorde ás súas necesidades e requirimentos. 

Póñase en contacto con Pulpería Porta, encargarémonos de asesorarlle de forma personalizada e, se o precisa, elaboraremos un orzamento á medida da súa celebración. ¡Chámenos!

Noticias relacionadas

 Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida 20 Feb

Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida

20/02/2025 Receitas
Quen non gozou dun bo prato de polbo á galega e pensou: "Oxalá puidese facelo en casa"? Pois hai algo que deberías saber e que che contamos neste artigo! Chegou o momento de que saibas que non é necesario ser un chef profesional nin dispoñer de ferramentas complicadas para preparalo. Cuns poucos
Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.