En Pulpería Porta Catering, a nosa maior especialidade é facer pratos de polbo.
Facémolos tanto para grupos pequenos como para grandes eventos. Unha das nosas referencias é que sempre traballamos co polbo da mellor calidade, sempre garantindo un sabor exquisito independentemente do método de preparación ou da época do ano.
Especialistas en cociñar polbo en Galicia
Hoxe atopamos innovacións diarias no mundo da cociña, polo que non é de estrañar que cada día xurdan novas formas de preparar un produto tan exquisito como o polbo.
Atopamos unha gran variedade de receitas como polbo á prancha, torradas de polbo con queixo, polbo con cebola, polbo marmitako, polbo de allo con gambas, polbo ao forno, polbo de laranxa, polbo en escabeche...
Entre todas as novas formas de cociñar o polbo, o equipo de Pulpería Porta Catering está especializado na comida tradicional galega, razón pola que o noso prato estrela é o polbo á feira.
Curiosidades do polbo:
- Anteriormente, o xeito de conservar o polbo era secando, colgándoo ao sol, preferentemente os días con forte vento.
- Antigamente podiamos atopar polbo en calquera feira, romaría... pero nunca acompañado de patacas.
- Se o polbo que imos cociñar está fresco, haberá que trituralo para romper as fibras musculares do animal e evitar que sexa duro despois de cocelo. Antigamente estaba martelado contra unha roca.
- Antes de cocer completamente o polbo, teremos que metelo e sacalo 3 veces da auga fervendo, para evitar que a pel caia durante a cocción. Esta técnica coñécese como "asustar" ao polbo.
- O habitual é que se sirva nun prato de madeira.
Como preparamos o polbo na Pulpería Porta Catering de Galicia?
O prato máis popular en Pulpería Porta Catering é o polbo á feira, elaborado do xeito máis tradicional.
Só traballamos co polbo da mellor calidade, sempre da nosa ría. Cando o cociñamos, asegurámonos de que todas as fibras musculares do animal se rompan para garantir un excelente resultado.
Nunca esquecemos mergullar o polbo 3 veces en auga fervendo, antes da cocción completa, para evitar que a pel caia. Este proceso non inflúe no sabor do prato, pero en Pulpería Porta Catering queremos que todo estea perfecto, por iso levamos a cabo este paso para garantir un bo revestimento.
Ao facer o revestimento, cortamos as patas e a cabeza do animal en anacos pequenos, sempre en diagonal.
Colocamos o polbo nun prato de madeira, botando pementón, sal e aceite de oliva por riba. Poñemos as patacas cocidas, coñecidas como "cachelos", nunha fonte diferente á do polbo, tamén aderezada con sal, pementón e aceite de oliva.
Degusta o mellor polbo á feira de Galicia
Ponte en contacto connosco para probar o polbo á feira cociñado e chapado polos profesionais de Pulpería Porta Catering. Probarás este prato preparado do xeito máis tradicional. Agardámoste!