Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

Publicado: 15 de xullo de 2024, 12:40
  1. Pulpería
¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de Galicia máis prestixiosas e, especialmente, coñecida polo noso delicioso polbo elaborado coas técnicas máis antigas e con ingredientes da máis alta calidade.

Un manxar con historia

O polbo forma parte da dieta galega desde hai séculos. Os antigos poboadores destas terras xa o consumían, e a súa presenza na cociña galega ha ido aumentando co paso do tempo. Hoxe en día, é un dos pratos máis emblemáticos da rexión, e non hai festa ou celebración que se prece que non o inclúa no seu menú. A elaboración do polbo tradicional é unha arte que require experiencia e paciencia. En Pulpería Porta Cátering contamos con cociñeiros expertos que dominan á perfección as técnicas ancestrais para que o polbo quede no seu punto xusto: nin duro nin brando, cunha textura firme e un sabor intenso a mar.

Ingredientes de primeira calidade

Para elaborar un bo polbo tradicional, o segredo reside en utilizar ingredientes de primeira calidade e de proximidade. Na nosa empresa de cátering na Estrada seleccionamos coidadosamente polbos procedentes das nosas paradisiacas rías. Doutra banda, utilizamos aceite de oliva virxe extra galego, pimentón de la vera e sal grosa, ingredientes que potencian o sabor do polbo e danlle ese toque único que tanto gusta aos nosos clientes.

Un prato para compartir

Ademais do seu exquisito sabor, o polbo é un prato que triunfa porque é ideal para compartir con amigos e familiares. Adóitase servir nunha táboa de madeira con patacas cocidas (cachelos), e escarvadentes para ir picando. A súa versatilidade convérteo nun prato perfecto para calquera ocasión, xa sexa unha comida informal con amigos, unha cea de empresa ou mesmo como petisco nunha voda antes do menú principal.

En Pulpería Porta Cátering ofrecémoslle a oportunidade de gozar da maxia do polbo tradicional sen ter que preocuparse por nada. Encargámonos de todo, desde a selección dos ingredientes ata a elaboración desta e outras receitas para que vostede e os seus só teñades que preocuparvos por gozar da vosa compañía.

Pulpería para festas e eventos en Galicia

Quere sorprender aos seus invitados co mellor polbo galego? Non dubide en poñerse en contacto coa nosa empresa de cátering na Estrada e solicitar orzamento personalizado sen compromiso. Esperámoslle!

Noticias relacionadas

Non hai festa galega sen un bo polbo a feira 2 Set

Non hai festa galega sen un bo polbo a feira

02/09/2024 Pulpería
O polbo a feira, ou polbo á galega, é un prato emblemático de Galicia, que está presente en calquera festa, romaría ou celebración popular por unha serie de motivos que explicamos desde Pulpería Porta Cátering, os teus especialistas en polbo na Estrada.  A súa presenza non é só un deleite
Descobre o Mellor Polbo de Galicia! 4 Xuñ

Descobre o Mellor Polbo de Galicia!

04/06/2024 Pulpería
Se hai algo que distingue a Galicia, ademais das súas paisaxes verdes e as súas praias impresionantes, é a súa gastronomía. E dentro dela, un prato destaca por encima de todos: o polbo á feira. Esta delicia, sinxela pero sublime, é a alma de calquera celebración nesta terra. Pero, que fai que sexa
Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas? 24 Mai

Tempo de cocción do polbo, pódese facer xa coas patacas?

24/05/2024 Pulpería
Algunha vez preguntouse se é posible cociñar o polbo á feira e as patacas ao mesmo tempo? Este método podería aforrar tempo e esforzo, pero afectará o sabor ou a textura do prato? A esta cuestión respondémosche con moitos máis detalles desde Pulpería Porta Cátering, os teus mellores expertos en
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega 18 Xan

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

18/01/2024 Pulpería
¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.