Un dos alimentos máis exquisitos da cociña galega é o polbo, considerado un dos mellores manxares da zona. Debido ao auxe que o prato de polbo estrela 'á feira' foi adquirindo entre todos os visitantes que recibimos en Galicia, cada vez é máis común atopar cefalópodos doutras zonas de pesca distintas de Galicia.
Hai veces que imos a unha lonxa a mercar un polbo capturado en augas galegas, pero deixamos alí desconfiando da orixe deste característico animal de oito patas. Ademais da venda de polbo das augas das Rías Baixas, é común atopar polbo de Marrocos.
¿Como diferenciar o polbo galego do polbo de Marrocos?
A principal diferenza que podemos atopar entre o polbo marroquí e o polbo galego radica no seu gusto, xa que a dieta destes animais é diferente. O cefalópodo galego segue unha dieta baseada en diferentes moluscos que podemos atopar nas nosas augas, dándolle así un sabor distintivo.
Tamén podemos atopar diferenzas entre os dous animais a nivel visual. O polbo de Marrocos ten unha cor mais branca mentres que o polbo que se cría en augas galegas ten unha cor brillante e viva, mostrando así a peculiar beleza deste animal.
Ademais da diferenza de sabor que observamos entre os dous animais debido á súa propia dieta, podemos diferencialos durante o proceso de cocción. O polbo galego perde a pel moito antes que o polbo de Marrocos.
Polbo de calidade na Pulpería Porta Catering
En Pulpería Porta Catering estamos especializados na comida típica da gastronomía galega. Por esta razón, o polbo é un dos nosos produtos máis importantes xa que o prato estrela do noso menú é o polbo á feira.
Os membros de Pulpería Porta Catering queren asegurar a todos os nosos hóspedes que toda a nosa comida é de calidade. Persoalmente encargámonos de adquirir cefalópodos exclusivamente das augas das Rías Baixas, para garantir que co noso prato estrela degustarás o auténtico sabor da tradición galega cociñando o polbo do xeito máis exquisito.
En Pulpería Porta Catering todos os nosos clientes poderán degustar o auténtico sabor do polbo 'á feira'.
¿Queres impresionar aos teus convidados co sabor do polbo galego?
Póñase en contacto connosco e encargarémonos de impresionar a todos os comensais co sabor explosivo do prato de polbo galego 'á feira'. ¡Quedarás sen palabras!