O verán é o momento por excelencia para as reunións de familiares e amigos. Reunirnos para xantar ou cear é unha das tradicións máis famosas de Galicia, a mesa despois da cea dura ata a madrugada, tanto para xantar como para cear.
As agradables charlas, risas e reencontros combínanse cos pratos máis típicos das festas galegas, unha boa tapa de polbo á feira e un bo prato de churrasco, ambos elaborados do xeito máis tradicional para realzar o sabor de cada produto.
¿Como cociñas un bo bisté á prancha?
O adobo do churrasco, fundamental.
En Pulpería Porta Catering traballamos sempre con produtos frescos e de alta calidade para que, por si mesmos, os nosos pratos teñan un sabor exquisito.
Para que o sabor de cada óso de churrasco cautive o padal de todos os nosos hóspedes, adobamos as tiras de costela con coidado, dándolle un toque distintivo a cada bocado.
O máis común é que o churrasco sexa adobado a noite anterior á súa preparación, empregando, entre outros ingredientes, viño branco e sal groso. Con isto conseguimos que o sabor sexa aínda máis impresionante.
Chourizo criollo, imprescindible en calquera churrascada
As patacas fritas son importantes para acompañar un bisté á prancha, pero o chourizo criollo non pode faltar, é a guinda de calquera churruscada, cun sabor inmellorable.
A importancia das boas brasas
O feito de que en Pulpería Porta Catering teñamos unha gran experiencia no mundo culinario fainos conscientes das mellores técnicas para preparar boas brasas e conseguir que a costela e o chourizo crioulo sexan o correcto.
Hai que ter en conta a altura das brasas, a altura á que colocar a parrilla, a frecuencia coa que hai que xirar a carne...
Pulpo á feira, o prato tradicional máis popular
Poderíase dicir que o polbo á feira é o prato co que máis se identifica Galicia no mapa.
O equipo profesional de Pulpería Porta Catering é o responsable de preparar este famoso prato con todo o coidado e mimo co produto, facendo que tanto a súa presenza como o seu sabor sorprendan aos ollos e ao padal.
Xunto cunhas boas patacas cocidas e aderezadas con aceite de oliva e pementón, tanto doces como picantes, fan que este prato sexa único. O prato de madeira é esencial para transmitir a esencia da tradición galega.
¿Queres probar o sabor dos nosos pratos?
Solicita o noso servizo de catering ou achégate á nosa tenda de ultramarinos en Galicia. Podes atoparnos nas festas e romarías máis famosas da xeografía galega.