Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Churrasco e polbo á feira, os pratos máis populares do verán

Publicado: 23 de xullo de 2020, 11:00
  1. Receitas
Churrasco e polbo á feira, os pratos máis populares do verán

O verán é o momento por excelencia para as reunións de familiares e amigos. Reunirnos para xantar ou cear é unha das tradicións máis famosas de Galicia, a mesa despois da cea dura ata a madrugada, tanto para xantar como para cear.

As agradables charlas, risas e reencontros combínanse cos pratos máis típicos das festas galegas, unha boa tapa de polbo á feira e un bo prato de churrasco, ambos elaborados do xeito máis tradicional para realzar o sabor de cada produto.

¿Como cociñas un bo bisté á prancha?

O adobo do churrasco, fundamental.

En Pulpería Porta Catering traballamos sempre con produtos frescos e de alta calidade para que, por si mesmos, os nosos pratos teñan un sabor exquisito.

Para que o sabor de cada óso de churrasco cautive o padal de todos os nosos hóspedes, adobamos as tiras de costela con coidado, dándolle un toque distintivo a cada bocado.

O máis común é que o churrasco sexa adobado a noite anterior á súa preparación, empregando, entre outros ingredientes, viño branco e sal groso. Con isto conseguimos que o sabor sexa aínda máis impresionante.

Chourizo criollo, imprescindible en calquera churrascada

As patacas fritas son importantes para acompañar un bisté á prancha, pero o chourizo criollo non pode faltar, é a guinda de calquera churruscada, cun sabor inmellorable.

A importancia das boas brasas

O feito de que en Pulpería Porta Catering teñamos unha gran experiencia no mundo culinario fainos conscientes das mellores técnicas para preparar boas brasas e conseguir que a costela e o chourizo crioulo sexan o correcto.

Hai que ter en conta a altura das brasas, a altura á que colocar a parrilla, a frecuencia coa que hai que xirar a carne...

Pulpo á feira, o prato tradicional máis popular

Poderíase dicir que o polbo á feira é o prato co que máis se identifica Galicia no mapa.

O equipo profesional de Pulpería Porta Catering é o responsable de preparar este famoso prato con todo o coidado e mimo co produto, facendo que tanto a súa presenza como o seu sabor sorprendan aos ollos e ao padal.

Xunto cunhas boas patacas cocidas e aderezadas con aceite de oliva e pementón, tanto doces como picantes, fan que este prato sexa único. O prato de madeira é esencial para transmitir a esencia da tradición galega.

Churrasco e polbo á feira, os pratos máis populares do verán - Imagen 1

¿Queres probar o sabor dos nosos pratos?

Solicita o noso servizo de catering ou achégate á nosa tenda de ultramarinos en Galicia. Podes atoparnos nas festas e romarías máis famosas da xeografía galega.

 

Noticias relacionadas

 Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida 20 Feb

Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida

20/02/2025 Receitas
Quen non gozou dun bo prato de polbo á galega e pensou: "Oxalá puidese facelo en casa"? Pois hai algo que deberías saber e que che contamos neste artigo! Chegou o momento de que saibas que non é necesario ser un chef profesional nin dispoñer de ferramentas complicadas para preparalo. Cuns poucos
Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.