Febreiro é o mes do entroido e en Galicia inscribímonos en todo o que se celebra. As rúas están cheas de xente disfrazada de diferentes temas e hai un ambiente festivo.
Como non podía ser doutro xeito, as datas tan destacadas están asociadas a pratos específicos.
En Pulpería Porta Catering ofrecemos un servizo de catering en toda Galicia, ademais de atoparnos nas feiras galegas máis recoñecidas coa nosa tenda de ultramarinos. Cos nosos pratos apostamos polo sabor das receitas tradicionais galegas e por iso queremos dicirche cal é o menú máis demandado e máis probado neste momento.
Cocido de Entroido
Aínda que hai moitas variantes deste prato, o máis común é que estea composto por garavanzos, patacas, repolo, chourizo e distintas partes do porco como orella, fociño, tocino ou cacheira.
A preparación deste prato con fabas en lugar de garavanzos e con outros tipos de carnes como o polo ou a carne tamén se considera como habitual.
Un sabor excepcional conséguese cociñando todos os ingredientes xuntos, aínda que en momentos diferentes para que cada un deles teña o tempo de cocción exacto.
Orellas e filloas de Entroido
Sen estas dúas sobremesas non hai entroido. Poderás visitar todas as panaderías de Galicia que non atoparás nas que non haxa orellas nin filloas. Como moi demandadas e saborosas, estas dúas sobremesas son a guinda do entroido.
As orellas caracterízanse por estar cubertas cunha gran capa de azucre que endulza o sabor dunha xa tan exquisita sobremesa, mentres que as filloas adoitan encherse de diferentes sabores como chocolate, nata... sempre ao gusto de cada un, aínda que tamén teñen un sabor exquisito por si solas.
Bica de Laza e Bica de Trives
Estas sobremesas deben o seu nome a dúas localidades ourensás nas que estes tempos de entroido viven ao máximo. O primeiro, feito principalmente de claras de ovo e nata, e o segundo de ovos e manteiga, son similares a un bizcocho común cunha textura esponxosa.
E como non podía ser doutro xeito...¡Licores!
Licor de café, crema de orujo, cana ... Aínda que o máis asociado ao entroido é o licor de café, nun despois de cear galego nunca faltan licores por excelencia.
Pulpería Porta Catering, experta en cociña.
Todos os profesionais que forman o persoal da nosa pulpeira en Galicia teñen unha ampla experiencia no sector da hostalería. Un dos nosos pratos estrela é o cocido, polo que se solicita neste momento.
Se queres degustar o sabor dalgún destes famosos pratos, preparados por experiencia polos nosos chefs profesionais, ponte en contacto connosco. ¡Goza do sabor do entroido con Pulpería Porta Catering!