Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Cal é o segredo para preparar ben o polvo?

Publicado: 08 de xuño de 2021, 08:07
  1. Pulpería
Cal é o segredo para preparar ben o polvo?

O polbo á galega ou polbo a feira é o prato por excelencia da gastronomía galega. Dominar este prato non é sinxelo e por iso hai negocios como as pulperías que fixeron desta elaboración a súa forma de gañarse a vida, exportando a súa boa man entre fogóns para a preparación do polbo a eventos, festas patronais ou postos itinerantes en plena rúa e en días puntuais.

Hoxe en Pulpería Porta imos contarlle todos os segredos que na nosa pulpería utilizamos para que as nosas elaboracións sempre sexan destacadas e ao gusto de calquera comensal.

Boa materia prima

É moi importante para a preparación de calquera prato, que a materia prima sexa de calidade. Dun mal polbo non vas conseguir un prato perfecto e por iso en Pulpería Porta sempre eliximos materia prima de calidade tanto nos nosos servizos de cátering como nos de pulpería.

Nós apostamos por polbo da ría para explotar a materia prima autóctona da nosa costa e tamén eliximos con mimo as patacas que imos servir como eses cachelos que tanto gustan co noso polbo.

Conxelar antes de ferver

É un clásico iso de “mazar o polbo” antes de cociñalo para que este non sexa moi duro cando o comamos. Non fai falta pegarlle unha malleira ao polbo para poder metelo na pota, simplemente con conxelalo antes é suficiente para que as fibras dos seus tentáculos rompan e estea moito máis tenro cando vaiamos comelo.

Asustar ao polbo

Xa metidos en cociña, coa auga fervendo sen sal e o polbo perfectamente limpo antes de cociñalo, débese mergullar e sacar o polbo da auga fervendo por ata tres veces antes de deixalo definitivamente na auga cociñándose. Isto de “asustar” ao polbo faise para que a pel non se desprenda despois durante a cocción. Hai moitas escolas respecto diso, hai quen o mergulla tres veces ou quen o fai algunha vez máis. O importante é que o polbo estea na auga durante 1 ou 2 segundos e saquémolo despois uns segundos fóra ata volver mergullalo outra vez.

Mida os tempos

O terceiro punto a ter en conta, e case o máis importante de todos, é o de controlar perfectamente os tempos de cocción. De nada vale ter unha materia prima excelente e facer todos os pasos previos de maneira correcta se despois o prato cócese de menos ou nos pasemos de cocción.

Para un polbo de dous quilos, por exemplo, unha cocción de pouco máis de media hora será suficiente. Un indicativo de que nos pasamos do tempo é cando as ventosas dos tentáculos se desprenden.

Presentación

A presentación para unha correcta inxesta do polbo a feira é básica. Prato de madeira, sal groso, chorro de aceite de oliva e pemento doce ou pemento picante ao gusto do comensal. Se se serve con cachelos, estes van no centro do prato e tamén salpimentados ao gusto.

Tendo en conta estes consellos e un material adecuado para cociñar o prato, a pota de cobre é un clásico, podes probar como se che dá a elaboración do teu primeiro polbo a feira. Lembra que se o resultado non é o mellor, todo mellórase con práctica e, mentres tanto, pode gozar do noso prato estrela en Pulpería Porta.

Noticias relacionadas

Voda tradicional galega? Chame a Pulpería Porta! 6 Nov

Voda tradicional galega? Chame a Pulpería Porta!

06/11/2024 Pulpería
O día que se contrae matrimonio é un dos días máis importantes da vida de calquera persoa. Unha data especial para celebrar o amor xunto aos seus seres queridos. E que mellor maneira de facelo que cunha auténtica festa galega, onde a tradición, a gastronomía e o bo ambiente fusiónanse á
 Curiosidades sobre o polbo galego 7 Out

Curiosidades sobre o polbo galego

07/10/2024 Pulpería
O polbo galego, máis que un prato típico, é unha verdadeira institución gastronómica na rexión. O seu sabor único, a súa textura firme e a súa versatilidade na cociña convertérono nun ícono culinario que traspasa fronteiras, como ben sabemos na nosa polbeira. Pero máis aló disto, este animal
Non hai festa galega sen un bo polbo a feira 2 Set

Non hai festa galega sen un bo polbo a feira

02/09/2024 Pulpería
O polbo a feira, ou polbo á galega, é un prato emblemático de Galicia, que está presente en calquera festa, romaría ou celebración popular por unha serie de motivos que explicamos desde Pulpería Porta Cátering, os teus especialistas en polbo na Estrada.  A súa presenza non é só un deleite
¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.