O cocido é un dos pratos estrela da cociña galega xunto co polbo e o churrasco. En Pulpería Porta Catering somos especialistas na preparación dun bo cocido galego e por iso somos conscientes da importancia de dedicar o tempo necesario a cada paso e ingrediente.
Despois de máis de 20 anos de experiencia, os nosos cociñeiros teñen todos os segredos para preparar un delicioso cocido galego.
Os ingredientes, de calidade
Que ingredientes precisa un bo cocido galego? Aínda que pode haber tantas receitas como gustos, nun guiso da nosa terra teñen cabida os seguintes ingredientes: perna de tenreira, orella de porco, cola de porco, costela de porco asada, xamón, polo de curral, chourizo, cacheira, legumes, grelos, patacas e garavanzos.
Os ingredientes do cocido galego, como é obvio, son moi propios da nosa terra, polo que é de suma importancia que a súa orixe sexa de aquí e que a calidade sexa a mellor. Segundo os nosos profesionais, tanto os procesos de envellecemento como os de secado e fumado son esenciais para que o resultado final sexa óptimo.
Unha das claves dun bo cocido galego é ter os mellores produtos da zona, porque só así se pode conseguir un sabor exquisito.
O segredo está na auga e nos tempos
Cociñar un excelente caldo galego require tempo e paciencia, así como previsión. Moitos dos ingredientes (o xamón, a costela asada, a orella, o rabo, a cacheira e os garavanzos) teñen que empaparse polo menos con doce horas de antelación.
Despois, tres horas antes de servir, ferva a auga e engade todos os ingredientes (excepto as patacas, o repolo, os grelos e os chourizos). Unha vez máis, a paciencia é importante: hai que sacar todos os ingredientes tal e como están no seu punto, polo que é necesario ser consciente e comprobar o estado de cada ingrediente aos poucos.
Unha vez que todos os ingredientes estean listos e saian da auga, engade os grelos, as patacas, o repolo e os chourizos á mesma auga durante media hora aproximadamente. Do mesmo xeito, tes que comprobar que están listos. Unha vez apagado o lume, engade todo o reservado previamente e déixeo un tempo para que todos os ingredientes estean impregnados do sabor e cheiro característicos do caldo galego.
A presentación
Máis alá da calidade dos ingredientes e dos tempos de cocción, a presentación cobra especial relevancia no traballo de Pulpería Porta Catering, xa que somos expertos na organización de comidas. Cando se presenta un bo caldo galego, é fundamental cortar a carne en anacos e separar o porco, a tenreira, as verduras con patacas e os garavanzos en distintas fontes.
Póñase en contacto connosco
Se queres degustar un delicioso cocido galego, ponte en contacto connosco para reservar os nosos servizos.