Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Café de pota

Publicado: 07 de decembro de 2018, 09:19
  1. Receitas
Café de pota

Actualmente as potas de porcelana empregadas durante anos para facer café substituíronse por cafeteiras e máquinas de última tecnoloxía e perdéronse as formas tradicionais de preparalo. As culleres de madeira substituíronse por utensilios de metal ou plástico e as potas de hoxe en día non teñen nada que ver con aqueles nos que se prepararon os mellores cafés.

O café de pota xigante é o xeito primitivo de preparar o café. Herdouse de xeración en xeración e ata o día de hoxe aínda se fai nalgunhas casas, tabernas, bares ou restaurantes. En Pulpería Porta Catering seguímolo facendo a diario para non esquecer as tradicións e ofrecer sempre aos nosos clientes un café único e difícil de atopar.

Con este café é posible manter o aroma e sabor máis orixinais do feixón. Para manter tamén todas as súas calidades, é recomendable moer os grans de café xusto antes de preparalos.

Beneficios do café de pota

O café de pota é puro e non se mestura con ningún outro produto que poida ser prexudicial para a saúde, polo que o seu consumo contén diferentes beneficios:

- Está demostrado que un café só cos seus ingredientes naturais ten beneficios para a memoria

- Ten poder antioxidante

- Se o café está tostado, é moito máis saudable. Canto máis asado, máis saudable

- Ten efectos diuréticos

- Axuda a queimar graxas xa que dá enerxía e acelera o metabolismo

- Contén nutrientes como as vitaminas B2 e B5

- Non se procesa, é 100% natural, non ten colorantes nin conservantes nin ningún outro produto que poida alterar a súa pureza ou sabor.

Como preparar un café tradicional de pota?


- Para controlar correctamente as cantidades, é recomendable engadir 4 culleres de sopa de café por cada litro de auga

- Moer o gran de café: mercar os grans de café e moer xusto antes de preparalo, para que non perda propiedades

- Botar auga fría nunha pota grande ou botar a auga a ferver

- Retire a pota do lume cando a auga comece a ferver

- Despexe o café unha vez que se retire a auga do lume, agardando uns segundos, e remexe ata que mesture

- Deixamos arrefriar a mestura e repousamos uns minutos

- Colamos a mestura cun coador de tea, preferentemente, e botámola nunha cafeteira ou noutro recipiente para servir, que non está feito de cartón nin plástico xa que perde a súa esencia, cambia o seu sabor e a súa pureza está contaminada con tal materiais

- Listo para servir!

Se botas de menos os tradicionais cafés de pota, non dubides en tomar Pulpería Porta Catering, podes gozar do mellor café elaborado ao estilo máis primitivo e saudable, sempre servido en cuncas de porcelana para que o seu sabor especial non cambie.

Noticias relacionadas

Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.