Acabamos de deixar atrás todas as celebracións do Nadal e, aínda que este ano foron totalmente diferentes a como estamos acostumados, se algo non faltou foi unha gran variedade de pratos para degustar e gozar.
Despois dos excesos do Nadal buscamos manter unha dieta saudable e así mellorar e manter a nosa saúde. Aínda que hai a crenza de que o uso de aceite nas comidas pode ser prexudicial para a saúde, desde Pulpería Porta Catering hoxe contámoslle todos os beneficios do uso de aceite de oliva.
Pulpería Porta Catering é unha empresa de catering en Galicia especializada na gastronomía típica galega, polo que hai moitos pratos galegos que preparamos para todos os nosos convidados. A nosa ampla experiencia na cociña permítenos preparar os nosos pratos de xeito tradicional, mellorando o sabor de cada ingrediente e logrando unha excelente combinación de sabores.
Na actualidade hai moitas posibilidades que atopamos á hora de mercar unha botella de aceite de cociña, aínda que os tipos de aceite máis coñecidos son o de xirasol e o de oliva.
Hai moitos pratos no noso libro de receitas cuxos ingredientes inclúen o aceite de oliva, ademais do seu sabor característico, debido aos beneficios deste tipo de aceite para a saúde.
¿Cales son os beneficios para a saúde do aceite de oliva?
Prevén enfermidades
Un dos puntos fortes deste alimento é que o seu consumo cru axuda a combater moitas enfermidades como o cancro, a artrite ou o alzhéimer, entre outras. Os diferentes compoñentes deste exquisito alimento axudan a previr estas enfermidades, por exemplo, reduce a inflamación das articulacións, un dos síntomas da artrite.
Axuda na perda de peso
Aínda que o aceite de oliva está composto por graxas, todas elas considéranse graxas saudables e a inxestión delas acelera o metabolismo proporcionando unha queima maior e máis rápida de calorías.
Ademais de acelerar o proceso de adelgazamento, un consumo adecuado de aceite de oliva axuda a manter o peso desexado.
Reducir o colesterol
Unha das mellores alternativas para combater o temido colesterol é o consumo de aceite de oliva, xa que os seus compoñentes axudan a manter a distancia o colesterol malo ou LDL.
¿Cales dos nosos pratos teñen aceite de oliva?
Aínda que este ingrediente se usa como base para facer unha gran maioría das opcións culinarias que ofrecemos en Pulpería Porta Catering, hai varios pratos nos que se pode degustar aceite de oliva puro.
- Polbo á feira
- Carne ó caldeiro
- Richada
Degusta os nosos pratos da tradición galega e goza dos beneficios do aceite de oliva
Desde Pulpería Porta Catering ofrecemos un servizo de catering no que poñemos a disposición de todos os nosos clientes e comensais todos os nosos pratos de cociña tradicional galega. Desfrute do seu padal co sabor de Galicia e descubra os beneficios do aceite de oliva.