Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio

Publicado: 11 de maio de 2023, 10:41
  1. Pulpería
A pulpería, imprescindible en tódalas festas de maio

En Galicia, as festas de maio son unha tradición moi arraigada e unha das cousas máis típicas en todas elas é a presenza da pulpería. Aínda que pode haber outros pratos e bebidas, o polbo á feira é sen dúbida o prato estrela destas celebracións e a pulpería é o lugar onde se prepara e se serve con toda a súa autenticidade e sabor. Na Pulpería Porta, somos especialistas nesta deliciosa receita e coñecemos ben a importancia que ten para a nosa cultura e para as celebracións populares. Por iso mesmo, asegurámonos de poder ofrecer sempre o mellor cátering a domicilio.

O mellor sabor da tradición

O polbo á feira é un prato moi popular en Galicia. A súa orixe remóntase a finais do século XIX e, desde entón, converteuse nunha verdadeira institución. O segredo do seu éxito está na súa sinxeleza: o polbo cociñase en grandes potes de cobre, cos tentáculos suaves e tenros, cortados en pequenos trozos e acompañados de pementón e aceite de oliva. Servido en pratos de madeira e acompañado de cunca de viño ou cervexa, é unha verdadeira delicia para o paladar.

A pulpería é un lugar moi especial nas festas de maio, onde as familias e amigos se xuntan para gozar do ambiente festivo e da gastronomía tradicional. As pulpeiras e pulpeiros encárganse de preparar o polbo e atender aos comensais, a quen lles ofrecen ademais outros pratos típicos como a empanada, o lacón ou as chourizas. Pero, sen dúbida, o polbo é o protagonista indiscutible. 

A importancia da pulpería na cultura galega é tal que, ademais das festas de maio, tamén está presente en moitas outras celebracións e eventos, como romarías, feiras gastronómicas ou encontros de amigos. O seu carácter popular e auténtico fai que sexa un lugar moi querido por todos e que estea presente en case todas as festas.

Na Pulpería Porta, somos conscientes desta tradición e traballamos cada día para ofrecer o mellor polbo á feira aos nosos clientes. Utilizamos os mellores ingredientes, cociñamos o polbo na súa propia auga e coñecemos os segredos para conseguir que sexa tenro e suave. Na Pulpería Porta, estamos orgullosos de ser parte desta tradición e traballamos cada día para ofrecer o mellor servizo e o mellor sabor aos nosos clientes. Se está a buscar unha verdadeira experiencia de pulpería en Galicia, conte connosco e descubra todo o sabor do noso inconfundible polbo á feira. Lembre que, para aproximar este manxar á súa mesa, contamos cun servizo de catering en toda Galicia. Pregúntenos sen compromiso!

Noticias relacionadas

Polbo de calidade ao alcance de todos 6 Feb

Polbo de calidade ao alcance de todos

06/02/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Cátering levamos trinta anos percorrendo toda Galicia para levar o auténtico sabor da nosa terra a cada recuncho. A nosa paixón pola boa comida, e en especial polo polbo, levounos a converternos nunha empresa de cátering de referencia en toda a comunidade. Neste artigo imos falar
A mellor comida tradicional das Rías Baixas! 13 Xan

A mellor comida tradicional das Rías Baixas!

13/01/2025 Pulpería
En Pulpería Porta Catering acabamos de cumprir tres décadas como empresa de catering en Galicia. Durante todos estes anos enchemos mesas en moitas celebracións públicas e privadas, homenaxeando a deliciosa gastronomía das Rías Baixas e, por extensión, de toda a nosa comarca. A nosa paixón pola
Voda tradicional galega? Chame a Pulpería Porta! 6 Nov

Voda tradicional galega? Chame a Pulpería Porta!

06/11/2024 Pulpería
O día que se contrae matrimonio é un dos días máis importantes da vida de calquera persoa. Unha data especial para celebrar o amor xunto aos seus seres queridos. E que mellor maneira de facelo que cunha auténtica festa galega, onde a tradición, a gastronomía e o bo ambiente fusiónanse á
 Curiosidades sobre o polbo galego 7 Out

Curiosidades sobre o polbo galego

07/10/2024 Pulpería
O polbo galego, máis que un prato típico, é unha verdadeira institución gastronómica na rexión. O seu sabor único, a súa textura firme e a súa versatilidade na cociña convertérono nun ícono culinario que traspasa fronteiras, como ben sabemos na nosa polbeira. Pero máis aló disto, este animal

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.