Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

Publicado: 18 de xaneiro de 2024, 16:28
  1. Pulpería
Pulpo a feira: o sabor da gastronomía galega

¿Gústache o polbo? Se é así, estamos máis que seguros de que probaches algunha vez o polbo á feira, o prato máis típico da gastronomía galega e unha das tapas máis populares en toda España. Pero, ¿sabes como se prepara este delicioso manxar en pulperías tradicionais como Pulpería Porta? Neste artigo contámoste ambas as cousas.

O polbo á galega: un sabor único

O polbo á feira, tamén chamado polbo á galega, é unha receita sinxela que só precisa dun entrañable cefalópodo da nosa ría, aceite de oliva, sal e pementón. Sen embargo, non é tan fácil como parece conseguir que o polbo quede tenro e xugoso, e que o aliño teña o punto xusto de sabor. ¡Por iso damoste estes consellos!

O primeiro que hai que ter en conta é a calidade do polbo. O ideal sería mercar un polbo fresco galego, que ten unha carne moi sabrosa e firme. Se non o podes atopar fresco, tamén o poderías facer con polbo conxelado.

A cocción, fundamental

O segundo aspecto importante é a cocción do polbo. Hai varias formas de facelo, pero a máis tradicional é a que se fai nunha pota de cobre, xa que se di que lle dá un toque especial. Pónselle auga sen sal na pota e espérase a que bote. Entón, cóxese o polbo pola cabeza e introdúcese e sácase tres veces seguidas da auga fervendo, para "asustalo" e evitar que lle caia a pel.

Logo, déixase o polbo dentro da auga e espérase a que volva a ferver. A partir dese momento, cóntase o tempo de cocción, que dependerá do tamaño do polbo. Unha regra xeral é cocelo uns 30 minutos por cada 2 kg de peso.

Para saber se o polbo está no seu punto, pódese pinchar cun tenedor a parte máis gorda dos tentáculos. Se entra con facilidade, o polbo está listo. Entón, apágase o lume e déixase o polbo dentro da auga uns 10 minutos máis.

Corte e aliño do polbo

O terceiro aspecto clave é o corte e o aliño do polbo. Sácase da auga e escórrese ben. Córtase cunhas tesoiras en rodaxas dun centímetro de grosor e colócanse sobre un prato de madeira previamente humedecido co xugo do polbo. Espolvoréase sal gorda por enriba e aliñase con aceite de oliva virxe extra e pementón doce ou picante, ao gusto. Sírvase quente ou templado, acompañado de pan ou de patacas cocidas (cachelos).

As pulperías, garantía dun polbo de éxito

O polbo á feira é, sen dúbida, unha das xoias da gastronomía galega e unha receita que merece a pena probar e desfrutar. Seguindo estes consellos pódese facer ti mesmo na túa cociña, pero se vives en Galicia, vés de visita ou vas organizar un catering no que non queiras que falte este bocado, a última clave é confiar nos expertos: en Pulpería Porta garantímoste o mellor en polbo á galega. ¡Chámanos e falamos!

Noticias relacionadas

Voda tradicional galega? Chame a Pulpería Porta! 6 Nov

Voda tradicional galega? Chame a Pulpería Porta!

06/11/2024 Pulpería
O día que se contrae matrimonio é un dos días máis importantes da vida de calquera persoa. Unha data especial para celebrar o amor xunto aos seus seres queridos. E que mellor maneira de facelo que cunha auténtica festa galega, onde a tradición, a gastronomía e o bo ambiente fusiónanse á
 Curiosidades sobre o polbo galego 7 Out

Curiosidades sobre o polbo galego

07/10/2024 Pulpería
O polbo galego, máis que un prato típico, é unha verdadeira institución gastronómica na rexión. O seu sabor único, a súa textura firme e a súa versatilidade na cociña convertérono nun ícono culinario que traspasa fronteiras, como ben sabemos na nosa polbeira. Pero máis aló disto, este animal
Non hai festa galega sen un bo polbo a feira 2 Set

Non hai festa galega sen un bo polbo a feira

02/09/2024 Pulpería
O polbo a feira, ou polbo á galega, é un prato emblemático de Galicia, que está presente en calquera festa, romaría ou celebración popular por unha serie de motivos que explicamos desde Pulpería Porta Cátering, os teus especialistas en polbo na Estrada.  A súa presenza non é só un deleite
¿Coñece a maxia do pulpo tradicional? 15 Xul

¿Coñece a maxia do pulpo tradicional?

15/07/2024 Pulpería
En Galicia, o polbo non é só un prato, é unha tradición, unha cultura gastronómica que se foi transmitindo de xeración en xeración. En Pulpería Porta Cátering, como o noso propio nome indica, somos perfectamente conscientes diso. Por este motivo, nos enorgullece ser unha das empresas de cátering de

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.