O pementón é unha das especias máis empregadas nos pratos tradicionais galegos. En Pulpería Porta Catering somos especialistas en cociña galega, polo que o pementón é un dos nosos grandes aliados.
A nosa experiencia de máis de 20 anos permítenos empregar novas técnicas con este temperado, que ademais de darlle sabor aos pratos, tamén o podemos usar para decorar o prato.
Propiedades do pementón
Os profesionais de Pulpería Porta Catering saben que o pementón, ademais de mellorar o sabor dos nosos pratos, proporciona grandes beneficios ao noso corpo.
O máis común é que usemos este condimento en pratos como o polbo á feira, a carne ó caldeiro, os callos...
Tanto no prato de polbo á feira como no prato de carne ó caldeiro empregamos pementón para mellorar o sabor dos principais alimentos. Ademais, tamén o usamos para facer o revestimento máis atractivo grazas á súa forte cor vermella.
Por exemplo, no prato de polbo á feira, este condimento repasa as franxas de polbo e os "cachelos" que acompañan o prato, simulando un manto vermello.
En Galicia, os pementóns máis coñecidos son o pementón doce e o pementón picante, pero hai outras variedades como o pemento morrón, o afumado...
Beneficios do pementón
- Axuda a previr o cancro. O pementón contén vitaminas A, C, E e B9. Demostrouse, en moitos estudos, que todas estas vitaminas axudan a previr o risco de cancro.
- Ten un gran poder analxésico, polo que se recomenda aliviar os problemas de artrite e reumatismo.
- Axuda nos problemas cardiovasculares xa que, ao ter un sabor picante, axuda a queimar graxa.
Aproveita o pimentón cos pratos de Pulpería Porta Catering
O pementón é o condimento máis común nos pratos de Pulpería Porta Catering. Agora que coñeces todos os seus beneficios, tes a mellor escusa para contactar connosco e degustar a delicadeza de calquera dos nosos pratos.