En Pulpería Porta Catering somos profesionais en restauración de toda Galicia e temos unha ampla experiencia no sector. Temos as nosas propias tendas de campaña, así como mesas, cadeiras, vaixelas, manteles e cubertos, todo o necesario para que o resultado da restauración sexa perfecto.
Cubrimos tanto pequenos eventos como grandes celebracións, proporcionando a cada evento a delicadeza da cociña galega preparada do xeito máis tradicional polos nosos expertos cociñeiros. Na nosa restauración dispoñemos de menús personalizables con diferentes produtos da mellor calidade como carnes locais, peixe fresco, marisco de alta calidade e sobremesas caseiras.
¿Cales son as sobremesas máis típicas de Galicia?
Todos os nosos chefs están especializados en cociñar a cociña típica galega. Polbo á feira, carne, richada, churrasco, callos, cocido e carne ó caldeiro. Para darlle un toque doce ás nosas comidas, tamén temos as sobremesas galegas máis recoñecidas. Bolo de Santiago, filloas, bica, roscón, larpeira, pan de xenxibre, orellas, torrixas, castañas asadas...
En Galicia é típico que as sobremesas varíen segundo a época do ano na que nos atopemos. Por exemplo, no outono destacan as castañas asadas, mentres que as máis típicas na época do entroido son as orellas e as filloas.
Dende o equipo de Pulpería Porta Catering contarémosche as peculiaridades das sobremesas galegas máis famosas:
- Tarta de Santiago: é a sobremesa máis recoñecida de toda Galicia. Está feito de améndoas, azucre, ovos, limón e fariña. A súa gran peculiaridade é que na parte superior do pastel atopamos o debuxo dunha cruz, facendo unha representación da Casa Mora en Compostela.
- Filloas e orellas: é habitual atopar estas preparacións en todas as casas galegas durante o entroido, son coñecidas como doces tradicionais do entroido.
- Bica e roscón galego: son axeitados para calquera ocasión, preparados ao xeito máis tradicional da repostería galega, dan un toque especial a calquera menú.
- Larpeira: tamén se coñece como Coca de San Juan. O seu sabor é similar ao bica ou ao roscón, pero combinado con xarope e crema pasteleira. Unha explosión de sabor.
- Pan de xenxibre: é unha das sobremesas máis recoñecidas das romarías galegas, son doces con sabor a anís e glaseadas con azucre.
As mellores sobremesas caseiras de Pulpería Porta Catering
Se o que queres é deleitarte probando as mellores sobremesas galegas, non dubide en contratar o seu servizo de catering con Pulpería Porta Catering. Temos menús personalizables e adaptados aos gustos de todos os comensais. Díganos cal é a súa sobremesa favorita e poderemos edulcorar o seu evento dun xeito único.