Icono de teléfono
659 908 745

Contacte con nós

Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida

Publicado: 20 de febreiro de 2025, 08:04
  1. Receitas
 Como facer polbo á galega en casa de maneira fácil e rápida

Quen non gozou dun bo prato de polbo á galega e pensou: "Oxalá puidese facelo en casa"? Pois hai algo que deberías saber e que che contamos neste artigo! Chegou o momento de que saibas que non é necesario ser un chef profesional nin dispoñer de ferramentas complicadas para preparalo. Cuns poucos ingredientes e seguindo os pasos adecuados, terás na túa mesa un prato tradicional digno de calquera polbeira galega. En Pulpería Porta Cátering, xa que somos especialistas en cátering a domicilio en Galicia co polbo como protagonista, desvelámosche os segredos para que consigas o polbo perfecto, e sen complicarche a vida!

O esencial é que seleccións o mellor polbo que che poidas permitir

O primeiro paso é asegurarche de contar cun polbo de calidade. Se é fresco, terás que conxelalo previamente para abrandar as fibras. Se o compras xa conxelado, só terás que desconxelalo de maneira gradual, pasándoo do conxelador ao frigorífico a noite anterior. O punto do polbo comeza na súa selección, así que non escatimes en buscar o mellor que sexa posible.

Os ingredientes básicos para o polbo á galega

Non necesitas unha lista interminable para saborear o mellor polbo:

  • Polbo (de 1,5 a 2 quilos).
  • Patacas galegas (variedade Kennebec se podes conseguilas).
  • Sal groso.
  • Pemento doce e picante.
  • Aceite de oliva virxe extra.

Pasos para cociñar o polbo como o fariamos no noso cátering de Galicia

"Asustar" o polbo

Este truco asegura que quede coa textura perfecta. Ferve auga nunha pota grande e mergulla o polbo durante 3 segundos. Sácao e repite o proceso tres veces antes de deixalo dentro para cocer.

Cocción do polbo

Cociña o polbo a lume medio durante uns 20-25 minutos por quilo. Pica cun escarvadentes na parte máis grosa para comprobar se está no seu punto; debe entrar con facilidade.

Cocción das patacas

Na mesma auga onde cociches o polbo, engade as patacas peladas e cortadas en toros grosos. Isto daralles ese sabor inconfundible. Déixaas cocer durante uns 15 minutos, ata que estean tenras.

O toque final dun bo polbo á galega

Coloca as patacas como base nun prato ou fonte de madeira, engade o polbo cortado en toros finos e espolvorea primeiro o sal groso, daquela o pementón (mestura doce e picante ao gusto) e, finalmente, un bo chorro de aceite de oliva virxe extra.

Así terás o sabor de Galicia na túa mesa!

Preparar polbo á galega en casa é máis sinxelo do que imaxinas, e o resultado vale cada segundo. En Pulpería Porta Cátering, sabemos que os mellores momentos gózanse ao redor dun prato ben feito. Así que, ao choio e... a gozar do sabor auténtico de Galicia! E, agora que che contamos todo o anterior, lembra que se non es de cociñar e prefires que cho leven, podes contar co noso servizo de cátering a domicilio e para eventos en Galicia

Noticias relacionadas

Cociña con cachelos: sabores únicos 6 Mar

Cociña con cachelos: sabores únicos

06/03/2024 Receitas
En Pulpería Porta Cátering somos especialistas na gastronomía galega, e un dos nosos ingredientes estrela son os cachelos. Estes tubérculos son un alimento básico da nosa rexión, e gozan de moitos adeptos grazas á súa achega nutricional, o seu sabor e a súa textura. Queres saber máis? Segue lendo
Qué é a “carne ó caldeiro”? 22 Feb

Qué é a “carne ó caldeiro”?

22/02/2024 Receitas
En Galicia a comida é moito máis que unha necesidade; é unha celebración da nosa cultura, tradición e sabores poderosos. En Pulpería Porta Catering, na Estrada, estamos orgullosos de ser unha das principais empresas de catering da nosa comarca. Por iso, nos nosos pratos empregamos sempre materias
A gastronomía galega nun cachelo 9 Feb

A gastronomía galega nun cachelo

09/02/2024 Receitas
Galicia, terra de mar e montaña, é coñecida, entre outras razóns, pola súa incrible riqueza gastronómica. Entre os pratos emblemáticos que se poden degustar nesta comarca, destaca un humilde acompañamento que se converteu nunha delicia para os padais máis esixentes: o cachelo. En Pulpería Porta
 Receitas frescas con polbo para o verán 9 Xuñ

Receitas frescas con polbo para o verán

09/06/2023 Receitas
Non admite discusión: o verán é unha das épocas do ano que máis se presta a gozar dunha boa comida con amigos. Os horarios se difuminan, hai vacacións, escusas de todo tipo para comer e cear ao aire libre… E as mesas énchense de opcións apetecibles! Na gastronomía galega temos sabores únicos todo o

Contacte con Pulpería Porta

Está interesado nos nosos servizos? Chámenos, estaremos encantados de atendelo.